Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

Darbe Girişimi Sonrası Türkiye…

Ben yaşımın gereği 1960 darbesinden itibaren Ülkemizde yaşanmış bütün darbeleri veya girişimlerini çok iyi hatırlayabilen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

6 Ağustos 2016 Saat: 22:51

Şimdi size burada darbeler hakkında hatıralarımı, darbelerin ne kadar kötü şey olduğunu falan anlatmayacağım. Ulusal medya’da zaten bunlar yeterince yazıldı, anlatıldı.

Benim üzerinde durmak istediğim konu vatandaşlarımızın bu olaylardan nasıl etkilendiğidir.

Etkilenme derken; sadece kısa vadeli ekonomik, sosyal etkilenmeden de bahsetmiyorum.

İnsanımızı çok daha derinden etkileyen; uzun vadeli travmalar yaşamasına sebebiyet veren psikolojik yaralanmalardan bahsetmek istiyorum.

Örneğin;  son darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrası yaşanmakta ve halen devam etmekte olan olayların etkilerinden söz etmek istiyorum.

Daha önce yaşanmış olan darbe veya girişimlerin hiç birisinde bu sonuncusu kadar kanlı, acımasız ve en kötüsü herkesin şüpheli durumuna düşürülmesi yaşanmamıştı.

Bu durumda; 15  Temmuz 2016 darbe girişimini daha öncekilerden farklı değerlendirmek ve çok daha derin ( Detaylı )analiz etmek gerekir.

Bu olayda da Dünya’nın pek çok yerinde son zamanlarda yaşanmakta olan terör hadiselerinin kaynağında olduğu gibi ‘’Sakat bir Din’’ anlayışının ‘’Özel’’ olduğu iddia edilen yorumu yatıyor. (Başarı için gizlenme, saklanma, şekil değiştirme, olduğundan farklı gözükme gibi)

Emperyalist bir Ülke’de konuşlandırılmış ve o Ülkenin çıkarları doğrultusunda kullanıldığı tarafı varmış gibi kuşkusu yaratan, ama ilk bakışta ‘’Dinler arası diyalog’’ gibi evrensel anlamda kucaklayıcı gözüken, ‘’Eğitim’’ alanında çok başarılı ve Dünya’ya yayılmış bir ‘’Okul kurma ve buna bağlı  insani gelişmişliği yaratacak, Dünya kamuoyu tarafından iyi olarak algılanan girişimlerin sahibi bir organizasyon  olarak algılanan bir yapı söz konusu.

İşin zor tarafı da bu görüntüye sahip, yakın geçmişe kadar bizim iktidarımızın da teveccühünü kazanmış, yüce İslam Dini’ni en iyi temsil ettiğine inanılan bir inanç grubunun önderliğinde bir yapılanma!

Hal böyle iken; kimi samimi inanç sahibi Müslümanların gönüllü olarak her türlü desteği verdiği ‘’Cemaat’’ birden gerçek yüzüyle  kanlı bir darbe girişiminin önderliğini üstlendiğinde, ortaya çıkan durum tam bir fecaat görüntüsüdür.

Öyle ya; daha yakın bir zaman öncesine kadar İslam Dini adına son derece olumlu çabaların sahibi gibi görülen bir ‘’Cemaat’’ birden İnsanlık düşmanı, vatan haini kişilerin bir araya geldiği canavar bir örgüt haline geliveriyor.

Bunun somut davranış biçimi 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıyor. Neysi ki darbe teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlanıyor ve Türkiye bir uçurumun kıyısından dönüyor. Bütün bu yaşanan olaylarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak göğsümüzü kabartan pek çok olay gerçekleşiyor. En başta yüce halkımızın olağanüstü fedakarlıkları, canını hiç çekinmeden feda edebilmesi, Siyasetçilerimizin bir araya gelebilmesi ve Cumhurbaşkanımızın tam bir önderlik sergilemesi bizi felaketten kurtarıyor.

Şimdi toparlanma ve bundan sonra neler yapılması gerektiği konularının tartışılması gereken zaman dilimidir.

Bu aşamada her kurumun üstüne düşen görevler olacaktır.

Ancak; herkesin üzerinde ittifak edeceğini varsaydığım düşüncelerimi de burada dile getirmek istiyorum:

Türkiye neden ve nasıl bu darbe girişimi öncesi duruma gelmiştir? Bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için neler yapılmalıdır?  Bilerek ve isteyerek bu terör örgütünün (Fetö) suçlarına iştirak edenler muhakkak en ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Sadece inanç duygularıyla bir şekilde bu organizasyona bulaşmış insanlar,  gerçek suçlulardan ayrılarak ve gerekli psikolojik destek verilerek yeniden onurlu Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olarak kazanılmalıdır. İlerde toplumsal barış için bunun gerekli olduğuna inanıyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat