Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

CHP. ve Yerli Otomobil !

21 Eylül 2016 Saat: 14:59

Bu ne biçim başlık dediğinizi duyar gibiyim.

Ne yani, CHP yerli otomobil olayına şimdiye kadar hiçbir değerlendirmede bulunmadı mı?

Sadece yerli otomobil meselesi değil, ekonomik gelişmeye sağlıklı yaklaşım olabilecek neredeyse hiçbir üretim olayına yeterli ilgiyi göstermedi diyenler olabilir.

Kimler?

Tabii ki her vesileyle CHP yi toplum nezdinde küçük düşürme gayretinden hiç uzak olmayan iktidar partisi yandaşları, çıkar çevreleri vs…

İşte bu kara propagandayı temelinden çürütecek açıklamalar önce CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra da eski Kocaeli CHP Milletvekili Sn. Hurşit Güneş’ten geldi.

Her ikisi de farklı televizyon programlarında bu konuyu gayet güzel gündeme getirdiler ve haklı olarak sordular:

‘’İktidar partisinin yerli otomobil markası yaratmak ve Ölçek ekonomisine uygun rekabet edebilecek bir üretime geçmek düşüncesi vardı. Bu projeden artık bahsedilmez oldu. Ne oldu, bilen var mı?’’

CHP lilerin ekonomik gelişmenin dinamosu olacak üretim projelerine ilgi duymaması zaten olanaksızdır. Zira, ideolojisi gereği toplumsal gelişmeyi savunan bir siyasi parti, doğaldır ki her şeyden önce üretimi, teknolojik gelişmeyi, istihdamı, rekabet gücünü, pazarlama kabiliyetini, tümünü birden önemser. Bunun içindir ki, marka yaratmanın önemini çok iyi bilirler.

Ancak, bazı çevrelerin ilk bakışta haklı gibi algılanabilecek değerlendirmelerini de göz ardı etmemek gerekir.

Örneğin; bu yerli otomobil markası ile otomobil üretimi konusu açıldığında, artık bu alanda Dünya’da boşluk kalmadığı, başlamak için çok geç kalındığı, hatta bazı uluslar arası dev markaların bile birleşerek ayakta kalmaya çalıştığı bir ortamda sıfırdan bir marka yaratmanın ve başarılı olmanın imkansız olduğu dile getirilmekte.

Belki elektrikli otomobil yapmanın daha gerçekçi olduğu fikrini savunanlar olduğu gibi, geleneksel motorlu araç üretiminin de piyasada eskiden beri var olan ve artık yorulmuş markalardan birinin satın alınıp yerli üretimle geliştirilerek pazarlanmasının daha doğru olacağını savunanlar var.

Bunlar ve daha henüz dile getirilmemiş daha farklı fikirler de var olabilir.

Bence tamamının tartışılmasında yarar vardır. Ama daha fazla gecikmeden!

CHP ye ve sosyal demokrasiye inanmış, artık iktidara gelmesine özlemle yaklaşan biri olarak,

bu partinin öyle iddia edildiği gibi ekonomik gerçeklerden uzak, hayalci ve sadece sağcı partilerin ekonomik gelişmeyi sağlayabileceği anlayışının yanlış olduğunun ispatlanması gerekir ve bunun zamanı da gelmiştir diye düşünüyorum.

Bunun işaretleri olarak gördüğüm ‘’Yerli otomobil markası ile üretim’’ tartışmalarını çok değerli buluyor ve CHP.nin ekonomiyle ilgili konularda daha fazla öne çıkmasını istiyorum.

Niye mi?

Çünkü çağdaş bir sosyal demokrat parti’nin, dile getirdiği sosyal politikaları gerçekleştirecek kaynakları da yaratabileceğini ve bunun üretimle mümkün olabileceğini biliyoruz.

Ayrıca Ar-Ge’ye dayalı teknolojik gelişmenin önünü açacak bir üretimin, her türlü insani gelişmeyi de beraberinde getireceğini gelişmiş Ülkelere bakarak anlayabiliyoruz.

Yeni ve parlak fikirlerin, buluşların ortaya çıkmasındaki yeri çok önemli olup, bunların da ancak hür ve demokratik ortamlarda var olabildiğini örneklerden görüyoruz.

Çağdaş sosyal demokrat düşüncenin iktidara gelmesi, özlemini duyduğumuz her türlü gelişmenin önünün açılabilmesi ancak ekonomik gelişmeyle birlikte mümkün olabilecektir.

Sağlıklı ekonomik büyüme, rekabetçi ve ölçek ekonomisine uygun üretimle mümkün olabilir ve bu günkü CHP yönetimi bunun farkındadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat