Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

CHP’nin Seçim Bildirgesi

Yazılarımı takip eden okurlarım bilir. Ben siyasi tarafım. Sosyal Demokrasiyi benimserim ve bu siyasi görüşün Ülkemizdeki temsilcisinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inanırım.

25 Nisan 2015 Saat: 12:35

Birkaç seçim dönemidir hep CHP adına umutlanmış ve her seferinde beklentilerim gerçekleşmemiş olduğundan, bu seçim bildirgesi açıklanana kadar yine tereddüt içindeydim.

İlk defa ekonomik darboğazda olan hedef kitle seçmene  bu kadar dokunan, onların ilgisini ve beğenisini bu kadar karşılayan bir seçim bildirgesine tanık oluyorum. Yakın çevremden ve temas edebildiğim diğer insanlardan edindiğim intiba, benim tespitlerimi doğruluyor.

Ayrıca ulusal basından takip edebildiğim kadarıyla, benim gözlemlerimi paylaşan pek çok köşe yazarı var.

Televizyonlardaki tartışma programlarında ve sosyal medyada da aynı değerlendirmeleri izliyorum.

Hepsinden önemlisi, iktidar partisi sözcüleri ve yandaş yazarları tam bir panik halindeler.

 CHP. nin seçim bildirgesinde beni etkileyen en önemli maddeleri sıralamam gerekirse:

  • Emeklilere  iki dini bayramda verilecek birer maaş bayram ikramiyesi,
  • Asgari ücretten vergi alınmayacak olması,
  • Asgari ücretin en az 1.500 Tl. olacak olması,
  • Yeniden çalışmak durumunda olan emeklilerden kesinti yapılmayacak olunması,
  • Bankalarla ödeme sorunu yaşayan ve icra takibi altında olup,  mevcut haliyle hiçbir şekilde ödeme yapamayacak olanların faiz borçlarının çok büyük oranda silinecek ve geri kalanının da yeniden yapılandırılacak olması,
  • Kamu’da çalışanların taşeron uygulamasından kurtarılacak olması,
  • Hiçbir geliri olmayan ailelere her ay 720 TL. ödenecek olması,
  • Dar gelirlilere şu anda uygulanmakta olan bütün sosyal yardımların aynen devam ettirilecek olması,

Sadece bu kadarı bile ekonomik sıkıntılar içinde olan milyonlarca dar gelirli vatandaşımızı rahatlatacak iyileştirmelerdir.

Kaldı ki, seçim bildirgesinde açıklanan hedefler bunlarla sınırlı olmayıp, ekonominin büyümesi ve gelişmesi için daha pek çok madde ihtiva ediyor. Şu anki durumları icabı çalışma şansı bulamayan önemli bir genç kitleye de, mesleki yeterlilik kazandırılarak işsizlik sorununa çareler üretileceği vaat ediliyor.  Muhakkak ki bunlar da en az sosyal yardımlar kadar önemlidir ama seçimlerde oy verecek olan geniş halk yığınlarının esas beğenisini kazanacak olanlar yukarıda değindiğim maddelerdir.

Şimdi bütün bunları vatandaşlarımıza, özellikle de en altta kalmış, ezilmiş ve umutlarını kaybetmiş zor durumdaki seçmenlere inandırıcı bir şekilde anlatacak, onların seçimlerde oylarını kendi çıkarlarına uygun kullanmalarına yardımcı olacak parti sözcülerine büyük ihtiyaç olacaktır.

Yerel parti örgütlerinde görev almış olanlar başta olmak üzere, milletvekili adaylarının ve bütün gönüllü partililerin, seçim bildirgesinde bulunan maddeleri hedef kitle (Yoksul) seçmene çok anlaşılır bir dille anlatmaları ve ikna etmeleri gerekiyor.

Şimdiye kadar sosyal demokrat partilere esas oy vermesi gereken ama her nedense farklı nedenlerle sağ partilere oy veren bu geniş kitlenin desteğini almak, seçimlerde mutlak başarının anahtarı olacaktır.

Umuyor ve diliyorum ki, sosyal demokrasiye inanmış ve gönül vermiş herkes, üzerlerine düşeni yapar ve bu defa seçimlerden galip çıkar. Buna Türkiye’mizin ihtiyacı var.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat