Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

CHP’nin 1 Kasım Seçim Bildirgesi

CHP.nin 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi kamuoyuna takdim ettiği seçim bildirgesi, daha sonra diğer iddialı siyasi partilerin seçim bildirgelerine de temel oluşturmuş gözüküyor.

14 Ekim 2015 Saat: 14:44

7 Haziranda yapılan seçimler öncesi açıklanan seçim bidirgesinin, 1 Kasım için bazı yeni eklentilerle zenginleştirilmesi sonucu seçmeni oldukça etkileyici bir hale gelmesi, CHP.den diğerlerinin kopya çekmesine neden olmuş.

Bu eklentiler nelerdir diye soracak olursanız; Genel Başkan Kemal Kılaçdaroğlu’nun televizyon konuşmasından çıkardığım en dikkat çekici olanlarını şöyle sıralayabiliriz:

Gençlere dönük olarak :

-          Gençlere sus demeyeceğiz, önce sen konuş diyeceğiz.

-          Gençlere olağan şüpheli gözüyle bakmayacağız. Onların siyasete girmelerini bekliyoruz. Siyaseti dinozorlardan temizleyin. Ülkeye barış ve huzuru sizler getireceksiniz.

-          CHP iktidarında bütün meydanlar sizin olacak; özgürce eylem yapabileceksiniz, Biber gazını yasaklayacağız.

-          Türkiye’de şu an Üniversitelerde okuyan gençlerin sadece yüzde 10’una yetecek yurt var. Biz iktidara gelince bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz.

-          Gençler özgürce maça gidebilecek. Pasolig  uygulamasını kaldıracağız.

-          Yök’ü kaldıracağız.Üniversitelerimiz özgür olacak. Gençler de Üniversite yönetimlerine girecek.

Genel politikalarla ilgili dikkat çekici söylem ve vaatleri ise şöyle sıralayabiliriz:

-          İnanç, etnik kimlik ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapanlara kanmayın! Onlar, milli iradeyi bir kişinin iki dudağı arasından çıkan söz olarak anlıyorlar. Bizim için ise milli irade, milletin verdiği karardır.

-          Dış politikamızı 180 derece değiştireceğiz. Dış politikamızı barış üzerine inşa edeceğiz.

-          Milletvekillerinin sağlık hakları ne ise, gazilerin sağlık hakları da aynı olacak. Gazi ve şehit yakınlarının sorunlarıyla ilgilenmesi için başbakanlığa bağlı yüksek kurul kurula-cak.

-          İmam hatip okullarını açan parti CHP.dir. Orada okuyan çocuklarımızın da kaliteli eğitim almalarını istiyoruz. Bizim imam hatip okullarını kapatmak gibi bir düşüncemiz asla olamaz.

-          Taşımalı eğitime son verilecek. Nerede öğrenci varsa, öğretmen de orada olacak. Eğitim yarım gün değil, tam gün olacak. Öğrenciler ve öğretmenler öğle yemeklerini okulda yiyecek.

-          Sigorta ve vergi borcu olmayan esnaf ve KOBİ’ye sıfır faizli kredi vereceğiz.

-          Üreterek güçlü bir Türkiye yaratacağız.Tüketen bir Türkiye güçlü olamaz.Katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz.

-          Emekli olup da çalışmak zorunda olanların ödedikleri sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız.

-          Vatandaşı borç batağından kurtaracağız.İktidar olunca vatandaşın borçlarının en az yüzde seksenini, sileceğiz.

7 Haziran seçim bildirgesinde CHP. vaatlerini kaynak yok diyerek küçümseyen siyasi iktidar, bu defa kaynak problemi olmadığına kendisi de inanmış olacak ki, artık bu noktadan eleştirmiyor. Umarım vatandaşımız doğru karar verecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat