Özdilek

Siyaset

Cemaat, gökten mi düştü?

Saadet Partisi(SP) Kartepe Teşkilatı’nın divan toplantısı önceki akşam ilçe binasında yapıldı. Kasım ayı divan toplantısında gündemde öne çıkan konular ele alındı.

21 Aralık 2013 Saat: 12:26
Cemaat, gökten mi düştü?
Cemaat, gökten mi düştü?

 İlçe Başkanı Cevat Çepil başkanlığında yapılan divan toplantısında, gündemde yer alan konular da konuşuldu.  İlçe yönetim üyelerinin ve partililerin ilgi gösterdiği toplantı Kuran okumasıyla açıldı. Divanın açılış konuşmasını yapan Cevat Çepil, hükümet ve cemaat arasındaki tartışmalara değindi. Çepil, hükümetin ABD ve Yahudi lobileriyle iktidar geldiğini ve gidişinin de bu şekilde olacağını kaydetti; “Cemaat gökten mi düştü?” dedi.

Toplantıya; İlçe Başkanı Cevat Çepil, Kartepe Aday Adayları Mehmet Aras, Şükrü Bayraktar, Fevzi Asker, İzmit Necmettin Erbakan Vakfı Başkanı Musa Kahya ve partililer katıldı. Yoğun katılım gösterilen toplantıda salon tamamen doldu. Çepil, Cemaat’i eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Tüm devlet katlarına Cemaat gökten düşmedi ya. Kendine taban bulduğun Milli Görüş hareketini bitirmeye çalışan, ABD ve Yahudi lobilerinin ipiyle kuyuya inerek bu hale kendin düştün ey AKP. Makam ve çıkar için siyaset yapanlar, gün geldiğinde makamlarıyla beraber şerefleriyle o koltuktan gitmek zorundadırlar.

Temeli haramla atılmış bir kuruluş haramla mücadele edemez. Ülkenin karanlık yollardan kurtuluşu SP’nin iktidarına bağlıdır. Kurtuluşun tek kapısını SP tutmuş durumdadır. Siyaset yapanların akıl hocalarına ihtiyacı vardır.  Kartepe siyasetinin akıl hocası Mehmet Aras hocamızdır”. Necmettin Erbakan Vakfı İzmit Şube Başkanı Musa Kahya’nın ardından, konuşan Mehmet Aras, Ankara ziyaretinden sonra Kartepe Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağının netleşeceğini ve bunu bir basın açıklamasıyla duyuracağını söyledi.

Aras, konuşmasında şunlara değindi: “Saadet, çalıp çarpıp götürmez, yetim hakkı yenilmez. Şimdi SP’den başka çare yok. İktidar partisi Abant’ta kestane kebap yaparken, ipleri Pensilvanya’dan çekildi. Bize ‘Siz bu işi yapamıyorsunuz, direksiyonu bize verin, Erbakan Hoca dik duramadı’ dediler. Bunu sıkılmadan söylediler. Hoca 9 saat direndi ama ona rağmen imzaladılar.”

Aras, “Ama 2004 yılında kendileri imzaladı. Soygunlar, yolsuzluklar devam ediyor. Ankara’da rüşvet var da, Kartepe’de yok mu? İşte Kartepe’de yolsuzluklar” diyerek gazete manşetlerini gösterdi. Kendisini dinleyenlerin “İşte ordu işte komutan” sloganları arasında konuşmasını sürdüren Aras, torbasından çıkardığı 2 parça gömleği gazetecilere gösterdi. Üzerinde ahlak, maneviyat, aş iş yazan gömleği ‘SP gömleği’ olarak nitelendirirken, Amerikan gömleği yazılı olanı ise ‘AKP gömleği’ dedi.

Aras, geçtiğimiz günlerde açılan Hipodrom ile ilgili olarak Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ı isim vermeden sert ve ağır bir dille eleştirdi. Aras, şöyle dedi: “Hipodroma kumarın yerine gitti diyorlar. Ben gittim baktım, acaba hocalar kurban kesecekler mi. Bir tek belediye başkanı var orada, atı tutmuş kumara yol veriyor. Ben burada belediye başkanlığı yaptım.  Kartepe’nin ortada yerinde hipodrom olmaz. Bana Jokey Kulübünün başkanı geldi, bana akla almayacak şeyler teklif etti. Ruhsat vermedim. Mülkiyeti Hazineye tahsisli hara kulübünün yarısını ben belediyeye aldım. 200 dönüm yeri ben belediyeye aldım. Sırf orada kumar oynanmasın diye”. Aras’ın konuşması dakikalarca alkışlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat