Özdilek

Siyaset

Çelik “Gebze Kocaelinin Neresinde?”

Saadet partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik, ilçe başkanlığı ve ardından Belediye başkan adaylığı ile Gebze'de en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Çelik, Nefes gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

5 Şubat 2014 Saat: 13:53
Çelik “Gebze Kocaelinin Neresinde?”
Çelik “Gebze Kocaelinin Neresinde?”

Çelik, 30 Mart seçimleri için anketler yaptırdıklarını,  kendilerinin sürekli yükselişte olduklarını, Gebze’nin çocuğu olarak bölgeyi ve ihtiyaçlarını iyi tanıdığını, kadın kollarının kapı kapı çalışmalar yaptığını anlattı. Çelik, kendine has üslubu, sıcaklığı ve samimiyeti ile seçim sonuçları için iddialı söylemlerde bulundu. Çelik, hem AKP’yi eleştirdi hem de  alternatif olarak önermelerde bulundu. “AKP’yi biz göndereceğiz” dedi.

İşte Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik’in açıklamalarından satır başları…

ARSLAN YERİNE RENKLİ FOTOKOPİ SEÇİLDİ

 

Biz, 2014  30 Mart’ında iktidar olacağız. Çünkü, artık halk artık Gebze için bir şey yapılmadığını görmeye başladı. Adayları kıyaslıyor. Saadet Partisi olarak, yoğun bir tempoda, kapı kapı vatandaşlara anlatıyoruz. Aslanı seçiyoruz diye renkli fotokopiyi seçtiklerini izah ediyoruz. Teşhis düzgün olmayınca, kentin belini doğrultamayacağını örneklerle gösteriyoruz. Milli görüşe, partimize yoğun bir ilgi var. Ayrıca, partimizin ve Nurettin Çelik’in samimiyetine inanıyorlar. Köşker boşuna sevinmesin, milli görüş geliyor.

 

BAŞBAKANIN DEĞİL, KENDİ RESMİNİZLE ÇIKIN

 

Seçim yerel seçim ama Ak parti kolayını bulmuş. Biz başbakan seçmediğimiz halde bizim karşımıza başbakanı çıkarıyorlar. Bakın şimdiden bilbortlara astılar bile. Oysa halk belediye başkanını yani bu kenti yönetecek insanı seçiyor. Yerel yönetimlerde başarısız oldukları için kendi fotoğraflarını koyamıyorlar.  Bu bir nevi halkı yanıltmaktır. Çıkın halkın karşısına ve alın oyunuzu. Bu bakımdan, buradan çağrı yapıyorum, kendiniz olun, kendiniz çıkın halkın karşısına. Bu seçimi genel seçim havasına sokmayın. Zaten genel siyasetten koparırsanız Köşker seçim falan kazanamaz.

 

HİZMET EDENE TEŞEKKÜR EDERİZ

 

Biz, geçmişten bugüne bu kente hizmeti geçmiş herkese teşekkür ederiz. Ancak, şu gerçeği unutmayalım. 5 yıl öne, sıkıntı olanlar, bugün sorun olarak karşımıza çıkmış. Demek ki sorunlar büyümüş, çözümler düşünülmemiş. Bu bakımdan biz Son on yılda Gebze için ciddi hizmetlerden bahsedemiyoruz. Göstermelik işler bizi ikna etmiyor.

 

GÜNDE İKİ SALON PROGRAMI YAPIYORUZ

 

228 bin seçmenin yarısı kadın. Hem seçmen hem de seçimin hanımlarla kazanılacağına inanıyoruz. Hanım kolları guruplar halinde geçmişte olduğu gibi kapı kapı geziyor, tarama yapıyorlar.Ayrıca, kadınlarla toplantılar yapıyoruz. Saadet Partisi olarak günde iki salon programı yapıyoruz. . Saat 13.00 ve 14.00’de 22 düğün salonu kiraladık. 60 adet  program yapacağız.

 

AK PARTİ’DEN % 10 OY ALACAĞIZ

 

Mili görüş yıların birikimidir. Hem Necmettin hocamızla kendi iktidarını çıkardı hem de bugünkü iktidara ödünç oy olarak gitti.  Biz onlara emanet oylar diyoruz ve geri alacağız. Biz kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz. Şu an iyi durumdayız. Hedefimiz Ak partiden yüzde on oy almaktır. Bunu aldığımızda, inşallah saadet Partisi Gebze’de iktidardır. Bunu başaracağımıza da inanıyoruz.

 

SON GÜN EFSANESİ

Kamuoyunda bizim çok çalıştığımız, seçmene ulaşmada ve diyaloğda başarılı olduğumuz, samimiyetimiz hem konuşulur. Yine seçim günü milli görüş tabanın gidip Ak partiye oy verdiği söylenir. Elbette, biz çok araştırmalar yaptık. Teşhislerde bulunduk. Belki tabanda bu kaymalar olmuştur ama Milli Görüş hem samimi olmuştur. Gereken dersleri çıkardığımızı ve kendi oyun-muzu ve hatta giden oyları da geri alacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyorum

 

 

HALKI ANKARA’YA DÖKECEK BAŞKAN LAZIM

 

Gebze 1 ay üretmezse,  ülke ekonomisi kendisini zor toparlar. Ama vermeye gelince…Gebze gerçektende herkesten alacaklı bir kent. Sağlık, milli Eğitim, Kültür ve Ekonomi bakanlıkları başta olmak üzere herkes Gebze’ Hükümet kepçeyle alıyor ama vermiyor. Kim almıyor? Belediye yönetimi. Büyükşehir nüfus başı para alıyor ama o da bunun karşılığını vermiyor. Kim almıyor? Belediye Başkanı. Demek ki, sokağa çıkacak, halkı gerekirse Ankara’ya dökecek bir belediye başkanı lazım. Bunlar yapabilir mi bunu?

 

BEYLİKBAĞI’NDA NE VAR?

Ben Gebze çocuğuyum. Her yeri iyi bilirim. Yıllar önce gelip Beylikbağı’nda ev yaptı. Hala orada yaşıyor. 100 bin nüfus, 60 bin seçmenli bir yer ama ne bir hastane, ne bir banka ne bir lise. Bir göçebe heyeti gibi. Şimdi tutturmuşlar kentsel dönüşüm. Bunun anlamı şu: sen şu yüzbin lirayı al geldiğin yere git. Rantın tadını yada kokusunu almışlar. Adem Yavuz, Cumhuriyet, Mimar Sinan artık bunu görsün. Oy verip, gelin gözümüzü oyun demesinler.

 

ZENGİN KENTİN FAKİR BEKÇİLERİ

 

Gebze’nin lokal ve tamirlerle varacağı bir yer yok. Kentsel dönüşüm diye bir şey yok.  Yeni bir imar planlaması şart. Buradan söyleyeyim, Saadet partisi olmazsa, o bölgelerde kentsel dönüşüm adı altında binalar yapılacak ve şu an orada oturanlar orada oturamayacaklar. Kusura bakmasınlar ama zengin kentin fakir bekçileri olacaklar.

 

SPORCUYA SELAM BİLE VERMİYORLAR

 

Gebzespor’un durumu herkesi üzüyor. Ciddi bir altyapısı var. Geçmişi, taraftarı var. Kentin değeri. Öncelikle burayı işletme gibi düşünmek lazım. Belediye köprü görevi görmeli. Oysa sporcuya selam bile vermiyorlar. Düşün, bugüne kadar iki yemek bile düzenlemediler. Madem üzülüyorlar, bu kenti düşünüyorlarda neden seyrediyorlar?

 

BEN OLSAM B.ŞEHİR BAŞKANINI BU KENTE SOKMAM

 

Bugüne kadar ne söz verdiklerini yaptılar ne yeni bir proje. Örneğin Anibal kavşağı.  Yılan hikayesine çevirdiler. Bir tane alt geçidimiz yok.  İzmit ve bazı ilçelere birkaç tane yaptılar. Oysa her yerden daha acil olarak E-5’i komple yer altına almak gerekiyor. Hem ihtiyaç hem şehri bölüyor. Ben olsam Büyükşehir Belediye başkanını bu şehre sokmam.

 

PEHLİVAN YAPTI GİTTİ SIKINTISI BİZE

Gebze Center ile esnaflar büyük kayıp yaşadı.Gebze Center’e karşı değilim, doğru ama seçilen yer yanlış. Şehir dışına yapılmalıydı. Şehir esnafına zarar verdi. Pehlivan yaptı gitti ama sıkıntısını biz yaşıyoruz.  Bu kente kim bir taş koyduysa teşekkür ederiz ama taş yanlışsa?

 

GÜZELLER DERESİ KOKU YAYIYOR

 

Hep  reklam reklam…Ben Güzeller  mahallesinde oturuyorum. Güzeller deresi var.  Suyu zaten kayboldu. Şimdide kokudan durulmuyor. Üstü bir türlü kapatılmadı, vatandaşlar şikayetçi. Buyurun…

BELEDİYE DÜKKANLARINI YIKACAĞIZ

 

Köşker hiçbirşey yapmayıp, kahvede çayını içseydi daha iyi olurdu.  Çünkü biz gelirsek onun çoğu işlerini yıkacağız. Örneğin kent Meydanındaki dükkanları yıkacağız. Hem tarihi dokuyu bozuyor, hem iş yapamıyorlar hem de hepsi mahkemelik. Buraya dokuya uygun 3 adet  konak yapacağız. Derneklere tahsis edecek, diğerlerini çay ikram yeri olarak işleteceğiz.

 

GEBZ 10-15 ÜNİVERSİTE KALDIRIR

 

Gebze öncelikle sadece para kazanılan değil, para da harcanan kent olmalı. Öyle mi? Değil. Neden? Yerel yönetimlerin beceriksizliği.Gebze’ye 10-15 üniversite lazım. Bir üniversitemiz bile yok. Yerel yönetim neden avazı çıktığı kadar bağırmıyor. Sanayi nerede? Burada. Peki sanayi  fuarları nerede yapılıyor? Ne halde olduğumuz buradan bile belli.

 

PEMBE KÖŞK PROJESİ

 

Öncelikle çoğu yanlış projeler yıkılacak. Kent yeniden imarı ve planlaması yapılacak. Ulaşım, çevre, eğitim alanında çok sayıda proje uygulama konulacak. Yine, örneğin Bayanlara yönelik, içinde sağlık, diyetisyen, hukuk, psikolog gibi uzmanların olduğu büyük bir sosyal proje uygulanacak. Biz buna Pembe Köşk Projesi diyoruz. 12 adet Gündüz bakımevleri, 3-4 saatlik kreşler  kurulacak.

KÖŞKER’E VE DİĞER ADAYLARA ÇAĞRI

Tüm adaylar sadece  bazı mekanlarda değil, medya kuruluşları karşısında, örneğin bir televizyonda halkın karşısına çıkabilmelidir. Şimdiye kadar halk adına görev yapan belediye Başkanı Adnan Köşker, her yerde övündüğü çalışmalarını bir de bizim karşımızda anlatsın. Adaylar olarak bizlerde kendisine soru soralım. Eleştirilerimiz haksızsa cevabını versin. Halk bizi de dinlesin. Kararını ona göre versin. Tabi tüm adaylara da aynı çağrıyı yapıyorum. Doğru işler yapanın korkmaması lazım.

 

 

……………………………………………………………………………………

 

Nurettin Çelik kimdir?

 

1969 yılında Gebze Duraklı köyünde doğdu. Gebze İmam hatip lisesini bitirdi. Karadeniz teknik üniversitesi  Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitirdi. Çeşitli illerde  öğretmenlik yaptı. Özel bir şirkette on yıl yöneticilik yaptı. Halen esnaflık yapıyor.

Milli gençlik vakfı Gebze İlçe başkanlığı, Refah, Fazilet ve Saadet Partisinde yöneticilik yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Gebze Belediye başkan Adayı oldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat