Özdilek

Çevre

Buraya nasıl Mavi Bayrak vermişler?

Uluslararası Yalnızca Barışa Tarafız Kültür ve Sanat Derneği’nin 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Kandıra Narlıköy’de, yapacağı barış sempozyumunu duyurmak ve barışa dikkat çekmek için Değirmendere’den Sekapark’a yüzen Alp

22 Eylül 2014 Saat: 17:37
Buraya nasıl Mavi Bayrak vermişler?
Buraya nasıl Mavi Bayrak vermişler?

Türkiye’nin rekortmen yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, Uluslararası Yalnızca Barışa Tarafız Kültür ve Sanat Derneği’nin 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Kandıra Narlıköy’de, “Yalnızca barış ark, doğa ve sanat” sempozyumunun duyurulması ve dünyada yaşanan savaşlardan dolayı barışa dikkat çekmek amacıyla Değirmendere Sualtı Sporları Derneği (DESSAT) merkezinden suya daldı. Tek amacı herkesin savaşı konuştuğu bir dönemde barışa dikkat çekmek olan Alper Sunaçoğlu, Değirmendere’den başlayarak 25 kilometrelik parkuru 3.5 saatte geçerek İzmit Sekapark’a yüzdü. Denizden çıktığı gibi Körfez’in kirliliğinden şikayet eden Sunaçoğlu, “Buraya nasıl Mavi Bayrak vermişler. Burası Mavi Bayrak’lı denizse Bodrum’daki deniz ne? Körfez’de yüzdüğüme pişman oldum” dedi.


25 KİLOMETRE YÜZDÜ
Daha önce Türkiye – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasını, Çanakkale Boğazı’nı, İstanbul Boğazı’nı yüzerek Türkiye – Suriye sınırını ise yürüyerek geçen rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, bu defa ise Gölcük Değirmendere ile İzmit Sekapark arasında barış için kulaç attı. Yaklaşık 25 kilometre olan iki nokta arasındaki yüzüşünde Alper Sunaçoğlu’nu Uluslar arası Yalnızca Barışa Tarafız Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Çalık ile Değirmendere Sulatı Sporları Derneği Başkanı Murat Kulakaç ile sporcular yalnız bırakmadı.


ALKIŞLARLA KARŞILANDI
Kendisini yalnız bırakmayanların alkışları eşliğinde denize atlayan Alper Sunaçoğlu’nun Değirmendere- Sekapark arasındaki yüzüşü yaklaşık 3.5 saat sürdü. Alper Sunaçoğlu’na yüzme boyunca güvenlik amacıyla bir tekne de eşlik etti. 3.5 saatin sonunda Sekapark’ta karaya çıkan Alper Sunaçoğlu’nu burada Uluslar arası Yalnızca Barışa Tarafsız Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Çalık ve sevenleri tarafından alkışlarla ve Türk Bayrağı ile karşılandı.


GİRDİĞİME PİŞMAN OLDUM

Denizden çıktıktan sonra açıklama yapan Alper Sunaçoğlu, “Biz herkesin savaşı konuştuğu bugünlerde barışa dikkat çekmek için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Ama açıkçası Körfez’e girdiğime pişman oldum. Buraya nasıl Mavi Bayrak vermişler anlamış değilim. Burası Mavi Bayrak’lı denizse Bodrum’daki deniz ne? Buraya Mavi Bayrak verenlerle ilgili savcılık kesinlikle harekete geçmeli” ifadelerini kullandı.

 

DENİZ PİS KOKUYOR

Körfez’in çok kötü koktuğunu dile getiren rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, “Değirmendere’den Sekapark’a kadar yüzdüm. Yüzme boyunca beni zorlayan tek şey Körfez’in pis olması oldu. Denizde televizyon kasası ile bile karşılaştım. Ayrıca Körfez, çok kötü kokuyor. Denizin temizliği konusunda daha duyarlı olunmalı. Umarım burası daha iyi bir hale gelir” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat