Özdilek

Çevre

Bisiklet Dağıtımı Hız Kesmiyor

İzmit Belediyesi’nin bisiklet dağıtımı sadece çocukları değil büyükleri de mutlu ediyor. Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 62 yıldan beri aynı bisikleti kullanan 87 yaşındaki Mehmet Baykan’a da bisiklet hediye etti.

18 Mart 2014 Saat: 15:06
Bisiklet Dağıtımı Hız Kesmiyor
Bisiklet Dağıtımı Hız Kesmiyor

İzmitli Mehmet Baykan, yarım asırdan fazla zamandır aynı bisikleti kullanıyordu. 1952 yılından beri kullandığı ve sık sık tamir ettirdiği bisikletinden mustarip olan  87 yaşındaki Baykan’ın durumunu öğrenen Başkan Doğan hemen harekete geçti. Doğan, binlerce çocuğa olduğu gibi Mehmet Baykan’a da yeni bisiklet hediye ederek” Güle güle kullan. Biz 5 yıldan beri bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak kentimizi bisiklet şehri yapmak için çalışıyoruz. Bu konuda  siz en güzel örnek olacaksınız. Hedefimiz kentimizde  bisikletsiz ev bırakmamaktır” dedi. Ömrünün büyük bölümü bisiklet kullanarak geçen  Baykan da Başkan Doğan’a teşekkür ederek” 1952 yılından beri hep bisiklete biniyorum. Bisikleti  sık sık tamir ettirmekten  bıktım. Belediye Başkanımızın  bu jestine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bundan sonra ömrüm el verdiği müddetçe   bu bisikleti kullanacağım” şeklinde konuştu. Herkesin bisiklet kullanması gerektiğini de söyleyen Mehmet Baykan,” romatizmam ve ağrılarım bisiklet sayesinde yok oldu. Bisiklete bindikçe huzur bulup mutlu oluyorum. Benim için bisiklet kullanmak  artık tutku haline geldi. Sağlığını düşünen ve  uzun yaşamak isteyenler bisiklet kullansınlar” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat