Özdilek

Çevre

Atık yağ kutularında her şey var

İzmit Belediyesi tarafından kentin çeşitli yerlerine konulan ve Bayton olarak bilinen atık yağ kutularından her şey çıkıyor.

8 Ekim 2014 Saat: 13:01
Atık yağ kutularında her şey var
Atık yağ kutularında her şey var

Sadece bitkisel atık yağların toplanması için konulan kutulardan yağın dışında çöpler, inşaat atıkları gibi gereksiz maddeler çıkması yetkilileri şaşkına çeviriyor. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, ev ve işyerlerindeki bitkisel yağların lavabo ve çöplere dökülmesini önlemek için kentin çeşitli yerlerine konulan kutuların amacı dışında kullanılmamasını isteyerek” vatandaşlardan bu kutuları çöp kutusu gibi kullanmamalarını bekliyoruz. Kutuların üzerinde ne amaçla konulduğu yazmasına rağmen bazı duyarsız kişiler buralara evsel ve inşaat atıkları atıyorlar” dediler. İlgililer, çok sayıda vatandaşın atık yağ kutularını bilinçli şekilde kullandığını da söyleyerek” lavabo ve çöpe dökülen atık bitkisel yağlar,  suya, havaya ve toprağa telafisi mümkün olmayan zararlar vermektedir. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini düşünürsek atık yağların toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasının önemi ortaya çıkar. İzmit Belediyesi olarak atık yağları toplayarak biodizel olarak ekonomiye tekrar geri kazandırıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük önem verdiği çalışmalar sayesinde ayda ortalama işyerlerinden 12 ton, evlerden de 500-1000 litre atık yağ toplamaktayız. Bu konuda her yıl 10 bine yakın kişiye eğitimler veriyoruz” şeklinde konuştular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat