Özdilek

Siyaset

''AKP’nin aklında Kocaeli yok''

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Hurşit Güneş, Kocaeli’de AKP iktidarı bulunmasına rağmen, AKP iktidarının aklında Kocaeli’nin olmadığını dile getirdi. Güneş, bunun için Kocaeli’nin bütçeden yeterli pay alam

23 Kasım 2013 Saat: 17:03
''AKP’nin aklında Kocaeli yok''
''AKP’nin aklında Kocaeli yok''

İnsanların iş bulma ümidiyle göç ettiği sanayi kenti Kocaeli’nin, büyük metropoller arasında net göç oranında binde 7 ile Antalya’nın hemen ardından 2 nci durumda olduğuna dikkat çeken Hurşit Güneş, “Buna rağmen, Kocaeli bütçeden alması gereken kaynağı alamamaktadır. Kocaeli’den elde edilen her 12 TL’ye karşılık, Kocaeli’ye 1 TL harcanmaktadır ve bu oran 81 il içerisinde açık ara en düşük orandır. Bu haksızlık düzeltilmelidir. İnsan sağlığını tehdit eden boyuttaki çevre kirliliği, yüksek işsizlik oranı (Türkiye ortalamasının % 15 üzerinde) ve yoğun göç nedeniyle yetersiz kalan altyapı benzeri büyük sorunların çözülebilmesi için Kocaeli’den elde edilen verginin Kocaeli’de harcanması kaçınılmazdır” dedi.

 Kocaeli’nin ciddi bir yatırım hamlesine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, şunları söyledi:

“- Elde edilen vergiye göre oranladığımızda bütçeden daha fazla kaynak alan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde gecikmiş bile olsa metro inşaatları başlamıştır. Yoğun göç nedeniyle çarpık kentleşen Kocaeli’de ise büyük ölçekli bir kent planı dahi mevcut değildir ve bu nedenle acil ihtiyaç olan ulaşım ağları bir türlü kurulamamaktadır.”

Güneş, tüm bu sorunların CHP iktidarında çözümleneceğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat