Özdilek

Eğitim

AB Gençlik Konferansı KSO’da yapıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

     Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na bağlı olarak hizmet gösteren AB Bilgi Merkezleri’nin gençlere yönelik etkinlikleri kapsamında, Kocaeli AB Bilgi Merkezi’nce Bölgesel Gençlik Konferansı ve Workshop’u dün Kocaeli Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

     Kocaeli Sanayi Odası’nda çeşitli illerden ve üniversitelerden 40 dolayında öğrenci topluluğunun katıldığı “Türkiye’de AB , AB’de Türkiye Algısı” olan konferansın açış konuşmasını Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert yaptı. KSO Genel Sekreter Yardımcısı Mert, Kocaeli ve Bölge sanayisi hakkında kısaca bilgiler verdikten sonra şunları söyledi ; “ Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerimizin devam ettiği şu süreçte, toplumumuz ve AB ülkeleri içinde en genç nüfusa sahip ülkemiz gençlerine de büyük görevler düştüğü ve bununla birlikte AB’nin gençlerimize büyük olanaklar sunduğu ve sunacağı kanısındayız.AB standartlarının temel taşlarının eğitimle örüldüğü, dolayısıyla gençlerimizin AB normları doğrultusunda eğitilmeleri ve bilinçlendirilmelerinin önemli olduğunu düşünmekteyiz.

     Gençlerimiz AB ile bilgi ve teknolojiye dayalı, araştırmacı, yenilikçi ve becerilerini geliştirebilecek bir ortamı bulabilme fırsatını yakalayabileceklerdir.AB’nin gençlerimize sağladığı bu fırsatların en önemli örneği AB burslarıdır.Lisansüstü öğrencilere ve hatta genç kamu ve özel sektör çalışanlarına sağlanan bu burslar, ülkemizin katılım stratejisi ile uyumlu konularda öğrenim görmelerini, AB-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi ve Avrupa bütünleşmesi ile ilgili akademik çalışmaları desteklemeyi amaçlamakta, gençlere araştırmaya dayalı bir ortam sunarak becerilerini geliştirme fırsatı kazandırmaktır. Geleceğimizde gençlerimiz ve AB vardır”

     KSO’da düzenlenen konferansa konuk konuşmacı olarak katılan AB uzmanı Prof.Dr Can Bandarol, 1984 yılından beri Avrupa Birliği çalışmaları içersinde yer aldığını vurgulayarak, AB Süreci ve gelişmeleri aktardı. Dr. Bandarol , “Uluslararası ilişkilerde duygular yoktur, çıkarlar vardır. Çıkarlar örtüştüğünde ‘evlilikler’ olur, çatıştığı zaman savaşlar çıkar. Bizim yapacağımızda çıkarları örtüştürüp herkes için akılcı bir gelecek yaratmaktır. Siyaset dün için değil yarın için bugün yapılan bir meslek

dalıdır. Geçmişin ön yargıları ile hareket edildiğinde gelecek yok edilir”

   AB Gençlik Konferansı için İzmit’te bulunan gençler bugün “Gayret müzesi”, “Seka Park”, “Thököly Imre Anı Evi” , “Arkeloji Müzesi” , Kültür Tepesi, Saat Kulesi, Atatürk Heykeli , Kasr- Hümayun ve Ethnografya Müzesini gezecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat