Özdilek

Çevre

Nuh Çimento’nun ÇED toplantısı gergin bitti

Dilovası’nda Nuh Çimento’nun yeni tesisi için düzenlenen ÇED toplantısı başladıktan çok kısa süre sonra bitti. Katılımcıların tepkisi gerginliğe neden oldu.

12 Eylül 2020 Saat: 15:56
Nuh Çimento’nun ÇED toplantısı gergin bitti
Nuh Çimento’nun ÇED toplantısı gergin bitti

Nuh Çimento’nun ÇED toplantısı gergin bitti

İl Çevre’den ÇED Hizmetleri Şube Müdürü Güneş Ekşi tutanakta yanlış tanıma yer verdiği gerekçesiyle kınandı. Konu yargıya ve Bakanlığa taşınacak  

 Dilovası’nda kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Nuh Çimento’nun ilçede yapmak istediği ek tesisler için düzenlenen ÇED toplantısı gergin geçti. Tavşancıl Sahil Restaurant’ta gerçekleşen toplantı Kocaeli İl Çevre Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürü Güneş Ekşi’nin toplantı tutanağını okumasıyla daha da gerildi. Ekşi tutanağın sonunda, “…Saat 11.00’de halkın katılım toplantısı açılmış olup, halk bilgi edinmek hakkını kullanmak istemediğini belirtmiş olup, toplantı sona erdirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

Bunun üzerine YRP Dilovası İlçe Başkanı Ercan Oğuz tutanakta yer alan, “halkın katılım toplantısı açılmış olup” ifadesinden ötürü firmaya ÇED raporunun onaylandığını öne sürdü. Bunun üzerine toplantıya katılanlar oldu bittiye getirilip kendilerinden imza alındığı gerekçesiyle tepkilerini yükseltti. Elektriklerin de kesildiği bu esnada ÇED Hizmetleri Şube Güneş Ekşi ve beraberindeki ekip salondan ayrıldı. Katılımcılar toplantıya dair rapordan ilgili kısmın kaldırılması, toplantının hiç açılmadan tamamlanması ifadesiyle yeniden yazılmasını istedi.

Gerilen ortam yumsatıldı 

Güneş Ekşi ve beraberindekilerin salondan ayrılmasını öğrenmeleri ile birlikte Ekşi’ye sert tepkiler gösterip hakkında Bakanlığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Ekşi’yi Nuh Çimento’dan yana taraf olmakla itham etti. Bu arada bir grup katılımcı Nuh Çimento katılımcılarının bulunduğu masaya yönelip, “Defolun” diye bağırdı. Dilovası İlçe Emniyet Müdürü Timur Uzun; EKOSDER Başkanı İsmail Sami’yi toplantıyı gerdiği gerekçesiyle uyardı. Bir süre devam eden tartışmaların ardından katılımcılar da salondan ayrıldı

Suç duyurusunda bulunulacak

Salon dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmek üzere, toplantıya katılan memurların gerçeği yansıtmayan ifadelerde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusu mahiyetli dilekçe için imza toplandı.  Tavşancıl Sahil Restaurant önünde siyasi partilerin ilçe başkanları ile STÖ başkanlarının yaptığı açıklamalarda bulunup ardından mekandan ayrıldı. Öte yandan ÇED’de olumlu raporun önünü açtığı öne sürülen tutanak için 10 gün içinde yargıya da başvurulacak. İlk etapta yürütmeyi durdurma kararı istenecek.

Körfez ve İzmitt'ten destek geldi 

ÇED toplantısına HDP İl Başkanvekili Mehmet Selim Akboğa, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri Bilgi Dehmen, Mehmet Demirtaş ve Selim Tetik ile Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, YRP Çayırova İlçe Başkanı Ercan Oğuz, Dilovası Belediyesi SP Meclis Üyeleri Salih Adıgüzel ve İnci Aydemir, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş, Tütünçiftlik Sahili Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, Dilovası Dernekler Federasyonu ve Bingöllüler Derneği Başkanı sıfatıyla Dilovası Belediyesi yöneticilerinden Ercan Güneş, Dilovası Belediyesi’ni temsilen Çevre Müdürü Serkan Deli, Dilovası Yaşlılarla Dayanışma Derneği Başkanı Meral Altunlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat