Özdilek

Ekonomi

KOTO’dan Yapı denetim toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikler, 2019 yılı itibariyle uygulamaya alındı.

11 Mart 2019 Saat: 13:14
KOTO’dan Yapı denetim toplantısı
KOTO’dan Yapı denetim toplantısı

KOTO‘dan Yapı denetim toplantısı Kocaeli Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi Başkanı Halil Ardıç; yapı denetim sektörü temsilcilerinin yer aldığı heyetle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda önemli görüşmeler gerçekleştirerek, 2019 yılı itibariyle uygulamaya alınan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği ile ilgili kapsamlı dosya sundu Detaylar Haberimizde

KOTO’dan Yapı denetim toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikler, 2019 yılı itibariyle uygulamaya alındı. Yapı denetim firmalarını yakından ilgilendiren yönetmelik değişikliği ile birlikte; hangi yapıda, hangi yapı denetim kuruluşunun görev alacağı elektronik sistemle kura ile belirlenecek, Yapı denetim hizmet bedeli, esas yapı yaklaşık maliyetinin yüzde 1,5’i olacak, teknik öğretmen ve ara teknik elemanlar, belirli sınırlamalar içerisinde şantiye şefliği ve yardımcı kontrol elemanlığı görevi yapabilecek.

Bakanlıkta görüşmeler

Ocak ayından bu yana değişikliklerin sahada etkinlerini takip eden ve konuyla ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayan Kocaeli Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi, sektörün görüşlerini paylaşmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Kocaeli Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi Başkanı Halil Ardıç, sektör temsilcileri Akif Balaban, Ahmet Kadı, Murat Aytun Yüksel ve Şerafettin Vural’ın yer aldığı heyet, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Yapı Denetim Daire Başkanı Tuna Acar ile bir araya geldi.

Aksaklıklar giderilmeli

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde hayata geçirilen değişikliklerin, sektörün geleceği adına olumlu olduğunu, kuralı sistemin daha adil ve etkin denetlenebilen bir model ortaya koyduğunu ifade eden Kocaeli Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi Başkanı Halil Ardıç, “Sektör adına yapılan değişiklikleri olumlu karşılıyoruz ancak sistemin uygulanışında halen bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Sahadan aldığımız geri bildirimler ve sektörün aktif temsilcisi olan bizlerin görüşü, kuralı sistemde yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilerek, sistemin işler bir hale getirilmesidir. Yaşanan tıkanmalar, hızımızı kesmektedir” dedi. Kocaeli Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi Başkanı Halil Ardıç ve beraberindeki heyet, konuyla ilgili kapsamlı sunumun ardından dosya sundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat