Özdilek

Çevre

Kocaeli, Artvin’de Doğa talanına karşı yürüdü

Artvin Cerattepe’de yaşanan doğa katliamları, İzmit’te düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi.

12 Temmuz 2015 Saat: 02:04
Kocaeli, Artvin’de Doğa talanına karşı yürüdü
Kocaeli, Artvin’de Doğa talanına karşı yürüdü

Cengiz Holdingin’in Artvin maden aramak için başlattıkları çalışmaları protesto etmek ve Artvin’de direnen halkla destek vermek amacıyla Kocaeli Artvin İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri yürüyüş düzenledi.Merkez bankası önünden başlayan yürüyüş Sabri Yalım Parkında sona erdi.

YAŞAYABİLMEK İÇİN DAMARDIR

Sabri yalım parkına gelen Artvin sevdalıları burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kocaeli Artvin İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri adına basın açıklamasını okuyan Özge Çavuş, Cerattepe’deki 20 yıllık maden inadının altında Cengiz Holding iddiasının aksine bakır değil altın yatıyor.Cerattepe, Artvin bölgesinin başında adeta bir şemsiye, insan ve her canlının varlığını sürdürebilmek için kalp, yaşayabilmek için damardır.

İSTEDİKLERİ, RANT

 

Sorun sadece Cerattepe’de bitmiyor diyen Çavuş,” Artvin’in Aşağı ve Yukarı maden köylerinde Cerattepe gibi siyanürle altın aranması için sondaj çalışmaları yapılmaktadır. Artvin’in tüm doğal dengesini alt üst edecek HES çalışmaları Samsun’dan Artvin’e kadar tüm dağları ve yaylaları ranta açmak için “Yeşil Yol” çalışmaları yürütülmektedir. Talancıların ülkenin her yerinde arzu ettikleri bildiğiniz gibi rant. Ancak biz buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz”açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat