Özdilek

Sağlık

Gebze 4 nolu acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı

Kocaeli Gebze 4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılış töreni geniş protokol katılımıyla gerçekleştirildi.

7 Haziran 2018 Saat: 18:50
Gebze 4 nolu acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı
Gebze 4 nolu acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı

Gerçekleşen açılış törenine Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli il Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney,  Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Çelik , Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, Hastane başhekim ve idarecileri, GTO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

 

STRATEJİK KONUMDA VE  EV KONFORUNDA

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli il Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney "Bugün inşallah Gebze’mize güzel bir sağlık tesisi daha kazandırmış olacağız ve bunun heyecanı içerisindeyiz. Burada çok ciddi emekler var. Tesisimizin açılmasında Üniversitemizin çok ciddi talepleri ile gayretleri oldu. Belediyemizin yer tahsisi ve en önemlisi de Gebze Ticaret odasının başta Nail bey olmak üzere büyük destekleri ile istasyonumuz devletimize kazandırılmış oldu.

Tesisimizin içi son derece konforlu ve sağlık personeline adeta bir ev tarzında dizayn edildi. Konum olarak da çok stratejik, acil sağlık hizmetlerini her tarafa ulaştırabilecek bir konumda. Üniversite kampüsümüzün de hemen yanında olması bir çok öğrenci barındırdığı için önem arz etmekte” diye konuştu.

 

SAĞLIK İSTASYONU SAYISI 50’YE ÇIKACAK

Konuşmasına Kocaeli’ deki acil sağlık hizmetlerinde buna benzer çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Ergüney “Hedefimiz 2 sene içerisinde ilimizdeki sağlık istasyonu sayısını 40’tan 50’ye  çıkartmak. Mevcut istasyonların içerisinde yeterli şartları olmayanları da yenileyeceğiz. Bu konuda bakanlığımızla anlaşmış durumdayız. Yapacağımız  112 istasyonları yaklaşık 150-200 metrekare olacak ve her personelin kendisine ait  müstakil oda, banyo, lavabosu  olan çok daha güzel istasyonlarımız olacak. Binanın hizmet binasına uygun hale getirilmesi için yapılan düzenlemelerde bizlere destek veren başta Gebze Ticaret odası olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 

BÖLGENİN İHTİYACI

Programda konuşmasını gerçekleştiren Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, oda olarak sosyal sorumluluk projelerine duyarlılığı gereği, ihtiyaç duyulan farklı yerlere 112 Acil Servis İstasyonları yaptıklarını belirtti.

 

Çiler, “Gebze Ticaret Odası olarak bölgenin ihtiyaçlarına cevap verme konusunda üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Bilindiği gibi bölgemizin en önemli ihtiyaçlarından olan 112 Acil Servis İstasyonu’nun 4 tanesini geçtiğimiz yıllarda hizmete açmıştık. Son olarak ise Gebze Teknik Üniversitesi içerisine yaptırdığımız 112 Acil Servis İstasyonu’nun yapımı bitti. Gebze’nin eksiklikleri ile ilgili oda olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine her zaman gereken desteği vermeye hazırız.” dedi.

 

SAĞLIKTA ZAMAN ÖNEMLİ

Açılış programında konuşmasını gerçekleştiren  Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy; “Bugün Gebze ilçemizde 4 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun açılış töreninde bir aradayız. Öncelikle bu istasyonumuzun bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. 112 sistemi; ülkemizde son yıllarda vatandaşa sunulan hizmet kalitesini daha üst noktalara taşıyan bir alanda çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli genelinde 40 acil istasyonunda 70 ambulansımız 626 personelle hizmet vermektedir. 10 dakikanın altında bütün vakalara intikal ediliyor ve hastaların ilgili sağlık kurumuna sevki sağlanıyor. İlk müdahale sağlık açısından büyük önem taşıyor. 112 istasyonlarımız bu konuda hizmet veren, eğitimli donanımlı çalışma arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bu arkadaşlarımız Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de en iyi hizmeti vermek için gayret gösteriyorlar. Biz hem sayımızı artırma, hem de eskiyen daha iyi şartlara taşınması gereken istasyonlarımızı da süreç içerisinde yenileyerek, hizmet kalitesini daha üst noktalara taşıyacağız. Burada bir çok kurum ve kuruluşumuzun desteğiyle yeni bir istasyon yapıldı. Bu bölge çok yoğun ve hareketli bir bölge. Böylesi bir bölgede istasyonumuzun kurulması da önemli hizmetler verme noktasında büyük anlam taşıyor.” diye konuşarak, Gebze 4 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle Gebze 4 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun Açılış kurdelesini keserek, sağlık hizmet istasyonunu  gezdiler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat