Özdilek

Güncel

Doğu Marmara Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı sona erdi

Açılışın ardından 100’e yakın firma, 200 ayrı marka ile stantlarını açarak misafirlerini ağırlayan Fuar’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yem bitkisi tohumu, yem katkı maddesi ve Kandıra Karpuzu tohumu dağıtıldı.

15 Nisan 2018 Saat: 17:14
Doğu Marmara Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı sona erdi
Doğu Marmara Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı sona erdi

Kocaeli'nde ilk defa düzenlenen Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık ve Sera-Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı son buldu. Öncülüğünü Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, Kocaeli Sanayi Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilen, Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık ve Sera-Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı’nın açılışı protokolün yoğun katılımıyla gerçekleşmişti.

Açılışın ardından 100’e yakın firma, 200 ayrı marka ile stantlarını açarak misafirlerini ağırlayan Fuar’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yem bitkisi tohumu, yem katkı maddesi ve Kandıra Karpuzu tohumu dağıtıldı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Fuar açılışına Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOTO yönetim kurulu başkan vekili Volkan Yılmaz, KOSGEB Kocaeli Müdürü İbrahim Ustamer, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Başiskele İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Boyuneğmez, yönetim kurulu üyeleri, Gölcük, Karamürsel Ziraat Odaları Başkanları, Karamürsel Belediye Meclis Üyesi Mecit Erdoğan, ilçelerdeki kooperatif başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

MECİT ERDOĞAN; ''FUARLAR ÖNEMLİDİR, HALKIN KAYNAŞMA ALANLARIDIR'' 

Karamürsel Belediyesi Meclis Üyesi Mecit Erdoğan; ‘’ilk olması sebebiyle oldukça güzel olan fuarı hazırlayan herkese teşekkürlerimi iletirim. Biz gördük ki daha büyük fuar merkezlerine ihtiyacımız var. İlimiz, ilçemiz gelişiyor, nüfusumuz kalabalıklaşıyor. Köylülerimize tarımsal alan olanakları ve bitki teknikleri ile ilgili olanakları arttırmamız gerekiyor.  Bu şehirdeki verimi ve üretimi 7 gün 24 saate yaydığımız sürece önemli başarıların geleceğine inanıyorum. Bu fuarlar  motivasyon kaynağıdır. Yetiştiricilik bu kente yakışır derecede olmalıdır.  Sektörün oluştuğunu görüyoruz ve destekliyoruz. Bu tarz fuarlarda sektör, gelişimi takip eder, tüketici ve üretici bir araya gelirken pozitif sinerjide oluşur. Bu sinerji ile sektörel gelişim ivme kazanır. Katılımcıları ve misafirlerimizi Karamürsele ve doğamıza bekliyoruz’’ dedi. 

Erdoğan basın mensuplarına ve katılımcılara meyve ve üzüm suyu ikramında bulunurken, eski değerler, Karamürsel'in doğal ve yöresel güzelliklerini anlatırken vatandaşlar da Başkan İsmail Yıldırım'ın şehre katkılarını dillendirildi.

KENTEN KÖYE GÖÇÜ BAŞLATTIK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak konuşmasına fuarın Kocaeli’ne bereketli olmasını dileyerek başladı. Özak; “Tarım, ülkemiz için çok önemli bir sektör. Ülkemizin geleceği için sağlıklı ve güvenli gıdaya önem verilmelidir. Kendi tarımsal ürünlerimize sahip olmak, kendi kendine yeten bir ülke konumuna gelebilmek için tarıma büyük destek veriyoruz. Tarım çalışmalarımız artarak devam ediyor. 4 binden fazla çiftçiyi eğittik. Tarım danışmanlığı yaptık. Çiftimize 16 çeşit 150 bin meyve fidanı ve 300 bin çilek fidesi dağıttık. Damla sulama boruları ve organik gübre dağıttık. Yem bitkisi destekleme projesi Kocaeli Büyükşehir Belesiyesi olarak 2 milyon değerinde tohum dağıtıyoruz. 400 olan arıcı sayısını 700’e çıkardık. Kentten köye göçü başlattık” ifadelerini kullandı.

BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Vali yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Doğu Marmara denilince akla  Kocaeli’nin geldiğini söyledi. Büyükçelik, “Kocaeli ilklerin kenti. İlimiz sanayi kenti, ticaret kenti, turizm kenti ve şimdi de Tarım kenti olma yolunda. İlk olmasına rağmen bu kadar ilginin olması bizi gelecek yıllar için heyecanlandırıyor” dedi.

BAŞİSKELE İLÇESİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ GÖZ DOLDURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Tarım Fuarı, resmi açılış ve tohum dağıtım töreninin ardından tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları ağırlayarak son buldu. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara Peyzajçılar ve kooperatifler damga vurdu. Firmaların yanı sıra çevre illerden tarım ve hayvancılık ile ilgili birlik, kooperatif ve dernekler de fuarda stant açtı. Başiskele İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Boyuneğmez fuarla ilgili şunları kaydetti. ‘’Bu fuar için başta başkanımız Karaosmanoğlu’na teşekkür ederim. Bizi geliştiren ve önümüzü açan bir hizmetler silsilesi var. Kooperatif olarak memnuniyet duyuyoruz. Sorunlarımız yok mu? Elbette var. Ancak bizler ilimiz ve sektörümüz ve üyelerimiz için taşın altına elimizi koyduk. Daha yolun çok başındayız ancak gelişim gösteren bir sektörün temsilcileriyiz. Daha yapacak çok şeylerimiz var. Siz basın mensuplarına da teşekkür ederim bizlerin sözlerine tercüman oldunuz. Kapımız her zaman açık yerimize, üretim alanlarımıza da bekleriz’’ dedi.

Boyuneğmez’in başında olduğu kooperatif standı gerek çeşitliliği gerekse görsel peyzajı ile göz doldurdu.

TARIM SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİREN FUAR

Türkiye genelinde tarımla ilgili sadece belirli alanlarda fuarlar düzenleniyor. Kocaeli’nde açılan Doğu Marmara Tarım Fuarı ise sera, sulama, ısıtma, ilaç, gübre, bilgisayarlı kontrol sistemleri, tohum, yem, fide, peyzaj gibi tarımla ilgili tüm sektörlerin yer alması özelliğiyle öne çıkıyor. Bu doğrultuda Fuara katılan çiftçi, üretici, mühendis, sektör girişimcileri, araştırma enstitüleri, ilgili kuruluşlar ve vatandaşlar, tarımla ilgili tüm sektörlere ait ürün örneklerinin hepsini bir arada tanıma fırsatı yakalıyor.

KOCAELİ ZİRAAT ODALARI MİSAFİRLERE MEYVE DAĞITTI

Kocaeli Ziraat Odaları’na bağlı ilçe oda başkanları stantta ziyaretçileriyle ilgilendi. Bizzat katılım gösteren başkanlar, stant ziyaretinde bulunanlara çeşitli meyveler ikram ettiler. Karamürsel’den armut, kivi, İhsaniye’den elma çeşitleri dağıtıldı. Gölcük ve Karamürsel Ziraat Odaları Başkanları basın mensuplarına çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat