Özdilek
Soner Kılıç
Soner Kılıç

CHP’yi Dibe Vurduran Adam…

CHP Kocaeli tarihinde böyle bir hezimet yaşamamıştı. Öncede 13-0 yenilmişti ama çoğu ilçelerde başa baş götürmüştü seçimleri. Kocaeli Büyükşehirde ise, 280 bin oy almıştı. Şimdi ise, bu rakamın çok altında kaldı.

7 Nisan 2014 Saat: 14:55

    Elbette bunun nedeni sadece adaylarla açıklanamaz. Ancak, bazı ilçeler CHP tarafından alınabilir, büyükşehir’de iyi bir oy oranı yakalanabilirdi. İşte bu noktada adayın rolü ortaya çıkıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, ne yazık ki hem kendi dibe vurdu hem de partisini dibe vurdurdu.

Hiç kuşkusuz, istatistikler aday kim olursa olsun Kocaeli Büyükşehiri CHP’nin almasının zor olduğunu gösteriyordu. Ancak, iyi bir kampanya, doğru bir aday ile büyükşehirde ciddi bir oy alınabilirdi. Büyükşehir rüzgarı ile bazı ilçeler kazanılabilirdi. İşte CHP  bu şansı yanlış adayla yok etti.

    Kamuoyundaki genel kanı şu: Tarhan dışında hangi aday olursa olsun, CHP bu duruma düşmezdi. Biz de öyle düşünüyoruz.  Tarhan dışındaki aday adaylarına bakalım.  Ali Akdemir iki yıldır çalışma yürütüyordu. Bir profesördü. Keramettin Gençtürk, geçmişte başarılı olmuş, kentte tanınan, çalışkan bir mühendisti. Ensar Öğüt, 22 ilde partisini başarıyla temsil eden, girdiği her seçimi kazanmış, aylarca Kocaeli sokaklarını, köylerini karış karış gezmiş bir isimdi. Tarhan ise, Gebze’de bile doğru dürüst tanınmayan, eğitimi yeterli olmayan, son anda ortaya çıkmış biriydi.

     Bu gerçeği göremeyenler, ayak oyunlarıyla Tarhan’ı aday yaptılar. Aylardır çalışan aday aylarını bir kalemde silip attılar. Sizi aday yapmıyoruz deme nezaketini bile gösteremediler. Gururları ile oynadılar. Adaylık sürecinde üstelik doğru şeylerde söylemediler. Anket yapılacağını, kamuoyu ve örgüt eğilimine göre aday belirleneceğini söylediler. Hani anket?  Seçim sürecinde de bu yanıltmaca sürdürüldü. Anketler yaptırdık aramızda az fark var diye açıklamalar yaptılar. Hep yanıltma politikaları izlendi. Bunu her mitingde bizzat Tarhan açıkladı.

Tarhan, diğer aday adayları ile bile birlikte çalışamadı. Onları yanına çekmeyi bile başaramadı. Bir kampanya bile yürütemedi. Ne işlevsel bir SKM, ne bir basın merkezi ve ne bir koordinasyon kanalları kurabildi. Çalışmaları ise, bol bol dernek ziyaretleri oldu. Kendisini büyük sanayici olarak lanse etmesine rağmen, her ilçenin sıkıntısı olduğunu, adayların ekonomik durumların iyi olmadığını bildiği halde beş kuruş destek vermedi. Düşünün ki  AKP Karaosmanoğlu için kampanya bile yürütmedi.

   Tarhan, kendisini uyaran dostlarına, kendisine destek veren gazetecilere sırt çevirdi ve her şeyi ben bilirim tavırlarıyla hareket etti.

Peki diğer adaylarla Kocaeli Büyükşehir alınabilir miydi? Rakamlara bakıldığında bu mümkün görünmüyor. Ancak, Tarhan dışında hepsi ile büyük oy alınırdı. Bazı ilçeler kazanılabilirdi. Bu da kamuoyunun ve konuştuğumuz bir çok adayın da ortak kanısıdır.

     Şimdi Tarhan başarısızlığını zaman yoktu, baskı vardı, yerel basın bize destek vermedi diye açıkladı. Özeleştiri yapıp, beş yılını ellerinden aldığı CHP’lilerden özür dileyeceğine kendini haklı çıkarmaya çalıştı.  Şimdi adama sormazlar mı? zaman yokluğunu bile bile son bir kaç ayda neden kendin için atama yaptırdın? Yerel basın sana destek verdi.  Oysa sen ulusal basın ile çalışacağını ilan edip, yerele sırt çevirdin. Tüm samimiyeti ile sana destek veren gazetecileri bile görmedin, hatta onlara haksız ithamlarda bulundun. Siyaset ve kurnazlıklarını bilmediğin için sana söylenen her şeye inandın. Kılıf aramaya gerek yok, siz bu göreve uygun değildiniz.

İnsanların umutlarını, hayallerini söndürdünüz. Şimdi çıkıp özür dilemek zorundasınız. Sizin için kulis yapan, diğer adayları paspas gibi bir tarafa atan, genel merkezi yanıltan parti görevlileri de çıkıp bunun bedelini ödemelidir.

    Yazık değil mi iktidar için susamış, horlanmış, ayrıma tabi tutulmuş, işsiz kalmış, hep kazanamazsınız diye küçümsenmiş bu insanlara. Hem dibe vurdunuz hem de dibe vurdurdunuz. 5 yılı alıp götürdünüz. Sorumlular bu hezimeti sahiplenmeli, hesabını da vermelidir.

Haa bu arada  Tahsin Tarhan, söylentilere göre  İstanbul 1. bölge Milletvekilliğine  hazırlanıyormuş.

Tarhan’a  hayırlı olsun...!

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Kocaeli Kitap Fuarına Damgasını Vuran, Yazar Aile22 Ekim 2023 Saat: 10:43
Evet yanlış duymadınız!
Cenneti cehenneme çevirmek!16 Ekim 2023 Saat: 17:13
Dünyada turizmden bahsedildiğinde, Türkiye’de önce İstanbul, sonra da Bodrum gelir.
Şimdi Hatay Zamanı…23 Mart 2022 Saat: 22:59
Hatay, Türkiye’nin kadim kentlerinden birisi olmakla kalmayıp medeniyetlerin doğduğu kent.
Marmaris ve 20 lira12 Haziran 2021 Saat: 14:57
Marmaris’in 20 lira ile ne ilgisi var diyeceksiniz?
Üstgeçidin ismini değiştirenlerde, kabul eden de utanmalıdır12 Şubat 2020 Saat: 18:55
Artık hiçbir değerin kıymeti harbiyesi kalmamıştır
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat