Özdilek

Ekonomi

AKP Denizli Belediyesi Muhtarlara elharçlığı ödemesi yapıyor

AKP iktidarı boyunca skandallarla gündeme gelen muhtarların bu kez de yasalara aykırı bir şekilde 'el harçlığı' ödemesi aldığı ortaya çıktı.

4 Kasım 2018 Saat: 14:58
AKP Denizli Belediyesi Muhtarlara elharçlığı ödemesi yapıyor
AKP Denizli Belediyesi Muhtarlara elharçlığı ödemesi yapıyor

AKP Denizli Belediyesi Muhtarlara elharçlığı ödemesi yapıyor
AKP Denizli Belediyesi Muhtarlara elharçlığı ödemesi yapıyor AKP iktidarı boyunca skandallarla gündeme gelen muhtarların bu kez de yasalara aykırı bir şekilde 'el harçlığı' ödemesi aldığı ortaya çıktı. AKP Denizli Belediyesi Muhtarlara elharçlığı ödemesi yapıyor ...

AKP Denizli Belediyesi Muhtarlara...

Sayıştay incelemesinde Denizli Belediyesi muhtarlarına 'el harçlığı' adı altında ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Tüm muhtarlara her ay 250 TL nakdi yardım

Sayıştay inceleme raporunda Denizli'de bulunan 617 muhtar için “Kamu idaresinin, muhtarlıkların ihtiyaçlarını karşılamak üzere il sınırı genelindeki tüm muhtarlara aylık 250 TL nakdi yardımda bulunduğu tespit edilmiştir” dendi.

Denizli Belediyesi kabul etti

Sözcü'nün haberine göre; AKP'li Denizli Belediyesi de, muhtarlara düzenli para verdiklerini doğruladı ve “Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu 21.02.2017 tarih ve 215 sayılı kararla ilimiz sınırları içerisinde yer alan mahalle muhtarlıklarımıza ayda 250 TL olmak üzere üç ayda bir 750 TL internet elektrik, su, telefon, doğal gaz, yakacak vb. giderleri için destekte bulunulmaktadır” dedi.

Yasalara aykırı harcırah kesintisi

Sayıştay ise muhtarların devletten maaş aldıklarını ayrıca yapılan işlemlerin de yurttaşlardan harcırah olarak kesildiğini belirterek, belediyenin yaptığının yasalara aykırı olduğunu belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat