Özdilek

Siyaset

ZÜBÜK SİYASETİNİ SEVMEM

Kuşkusuz, son dönemlerin etkinlik ve açıklamalarıyla gündem oluşturan isimlerinden biri Darıca CHP ilçe başkanı Selman Kösali. Başkan, göreve geldiği günden buyana yaptığı çalışmalarını, hedeflerini, önümüzdeki yerel seçimleri

6 Ocak 2013 Saat: 22:27
ZÜBÜK SİYASETİNİ SEVMEM
ZÜBÜK SİYASETİNİ SEVMEM

Kösali başkanlığındaki Darıca CHP, şu anda neler yapıyor, Belediyenin çalışmalarını nasıl değerlendiriyor, seçimlerdeki iddiası nedir…İşte bu soruların yanıtlarını bulacaksınız bu röportajda. Kösali, Belediye başkanı Şükrü Karabacak’ın gazetemizde yayınlanan röportajına da yanıtlar verdi.

ÜYELERİ, AKTİF ÜYE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Göreve geldiğinizden bu yana ne gibi çalışmalar yaptınız? Üye sayınızda bir artış var mı?

15 Nisan’da göreve geldik. Göreve geldiğimizde örgütümüz çok sıkıntılıydı. Üyelerimizle bağlantılar zayıftı, diyaloğ kopuklukları vardı. Uzun süredir üye güncellemeleri yapıyoruz. Teyit alıyoruz. Üyelerimizde sıkıntı yok. Amacımız, kağıt üzerinde üye değil, aktif üye olmalarını sağlamaktır. Hedefimiz önüne geleni üye yapmak değil, insanların bizzat gelerek üye olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 250 kişi gelerek üye oldular. Hem aktivitelere katlıyor hem de aidatlarını ödüyorlar.

ÜYE KAMPANYASI BAŞLAYACAK

Önümüzdeki günlerde tüm mahallelerde üye çalışması başlatacağız.  Özellikle bize oy vermiş kişileri seçeceğiz. Şu anda temsilcilerimiz mahallelerde bize oy vermiş olanları tesbit ediyor. Aileleri tesbit ediyoruz.  Bağlarbaşını pilot bölge seçtik. Örneğin, Bağlarbaşı mahallesinde partimize oy vermiş 20 aile ziyaret edildi. Bazıları bizzat gelip üye oldular. Bu bölgelerde Keşan ve Samsun kökenliler ağırlıkta. Derneklerle iyi bir diyaloğ kurduk. Kendimizi onlara ve herkese anlatıyoruz.

20 YILDIR DARICA YİNE KÖY

Darıca’daki belediye hizmetlerini nasıl değerlendiriyor sunuz?  Hiç mi proje üretilmedi?

Önceki on yılı da sayarsak 20 yıldır Darıca’yı AKP zihniyeti yönetiyor. Darıca bir köy. Allahaşkına, elinizi vicdanınıza koyun ve 20 yıla ve harcanan paralara bir bakın. Sonrada çıkın darıca sokaklarını dolaşın. Darıca’da proje falan yok. Boşa geçen koskoca 20 yıl ve büyük paralar. Sadece sahilde dolgu yaptılar ama o da 16 kilometrelik sahilin 4 kilometresi kullanılıyor.  Sahil dolgusuna harcanan para ile çok önemli projeler yapılabilirdi. Sahilde bir şey yok. Ağaçlar ve yolları saymazsak…Sahil gözleme ve çekirdek yeme yeri. Birde yöre dernekleri etkinlik yapıyor. Onlarda olmazsa buraya kimse gitmez. Darıca belediye başkanının gazetelere yaptığı açıklamada, yine Nefes gazetesinde çıkan röportajında, Darıca’yı adeta Paris gibi anlatıyor. Ortada elle tutulur proje yokki. Kemer altında fotoğraf çektirmekle darıca kent olmuyor ki…Darıca’nın neresi kent? Zaten iktidarında Darıca’da gerçekleştirdiği bir proje yok.

DERNEKLERE ORTAK ETKİNLİK YAPMA YOLU AÇILMALIDIR

Darıca’da kültür sanat adına çok etkinlik yapıldığı ifade ediliyor. Aynı görüşte değil misiniz?

Belediyenin yaptığı pek bir şey yok. Kanımca kültür sanat diye sahilde yapılan dernekler şölenlerinin propagandası yapılıyor. İlçemizde 31 il ve çok sayıda ilçe ve köy dernekleri var. Demokratik kitle örgütleridir ve saygımız var. Darıca’da bir kent kültürü oluşturulması gerekiyor.  Oysa, Belediye başkanı birleştirme yerine bölücülük yapıyor. Derneklere kendi kontrolünde etkinlikler yaptırıyor. Etkinlikleri dernekler değil, belediye organize ediyor. Siyasi şov yapılıyor. Dernekleri kent kültürü ve halkın kaynaştırılması için değil, ayrıştırma teşvik ediliyor. Derneklerde sorun yok ama projenin yanlışlığı ile sorunumuz var.

KAHVELER AYRI CENAZELER AYRI

Örneğin İstasyon caddesine gidelim. Ardahan,Iğdır, Erzurum, Bayburt’lu insanların dernekleri ayrı.  Vatandaşlarımız ayrı oturup, ayrı kalkıyorlar. Cenazeler bile yöreye göre kalabalık topluyor. Bunun sorumlusu belediye Başkanıdır. Örneğin, sahilde dernekler etkinlikler yapıyor. Belediye öyle bir ortam hazırlıyor ki, yöreler kalabalık toplama yarışına giriyor. Sanatçılar bile yörelere göre ayrıştırılıyor. Örneğin, tüm derneklerin ortak organizasyonuna, şenliğine ya da kampanyasına imkan tanınmıyor, öncülük edilmiyor. Bu beylerde her derneğin etkinliğine giderek siyasi şov, AKP propagandası yapıyorlar. Burada kent kültürü, demokrasi gelişebilir mi?

MAHALLELERDE YAPILAN ÇALIŞMA FALAN YOK

Belediyeden yapılan açıklamalarda, mahallelerdeki hizmetlerden sıkça bahsediliyor. Sizce yeterli hizmet var mı?

Darıca’da 14 mahalle var. Bağlarbaşına bir rüzgar tribünü yapıldı. Yapıldığı günden beri arızalı. Darıca’nın bir ayıbı. Fevzi Çakmak’ta bir Kültür Merkezi yapıyorlar. Kültür merkezinden çok bit pazarına benziyor. Halkımıza yapılmış büyük bir kötülük. Yapılmadan önce çok söyledik ama dinleyen kim?  AKP’liler bile rahatsız. Kültür merkezinde marketin işi ne?

Yol, temizlik, doğalgaz gibi çalışmalar zaten belediyenin rutin olarak yapması gereken  işler.  Aksakta olsa yapılıyor. Ama mahallerde bir projeden bahsetmek ise mümkün değil.

 

BAYRAMOĞLU BİLİNÇLİ BİTİRİLDİ

Bayramoğlu gözde yerlerden biriydi.  Bazı eleştiriler var. Buradaki hizmetler yeterli  değil mi?

Bayramoğlu’da yollar girilmez durumda. Oteller perişan edildi. Hepsi zarar ediyor. Çoğu korkudan sesini çıkaramıyor. Turizme darbe vuruldu.Gidin bakın, çoğu evin üstünde satılık yazısı var. Nezih, gözde bir yerdi ama hiçbir hizmet yapılmadı. Kasıtlı yapılmadı. 10 yıldır hala sahil düzenlemesi yapacaklar.

BIYIK İYİ BİR İNSANDIR

AKP ilçe başkanı Muzaffer Bıyık ile ilgili olumlu açıklamalarınız oldu. Sizi birkaç kez ziyaret etti. Diyaloğunuz iyi galiba?

AKP ilçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ı insan olarak beğeniyorum. İyi bir esnaf, iyi bir insandır. Alçak gönüllüdür. Kişiliği ile bir problemim yok. Partimizi birkaç kez ziyaret etti. Ender bir ilçe başkanıdır. Alçak gönüllüdür.

Seçim ile ilgili çalışmalarınız ne durumda?

Mahallelerde temsilciliklerimizi oluşturduk. 8‘er kişilik komisyonlar kurduk. Her mahallede değişik sayıda olmak üzere sandık başı görevlilerimizi tesbit ettik. Eğitim sekreterimiz  Zeliha şimşek başkanlığında üç kişilik eğitim komisyonumuz,eğitim çalışmalarını başlatacak. Hazırlıklarımızı sürüyor. Göstermelik değil, kapsamlı ve dolu dolu bir eğitim verilecek.

8 KİŞİLİK İMAR EKİBİ OLUŞTURDUK

Geçenlerde, mimar, mühendis ve şehir plancılarından oluşan önemli bir toplantı yaptınız. Sonuç ne oldu?

Darıca’nın imar durumu bölgenin en kötülerinden. Bu yüzden, imar durumunu incelemek, gözden geçirmek ve rapor hazırlamak için sekiz kişilik bir ekip kurduk. Darıca’nın imarını inceleyecekler. Örneğin İstasyon bölgesi karmakarışık.  İki bölgemiz ise,  (Eminyeri ve Filingir) imara açılmamış tarım alanı olarak duruyor.

İstasyon ve Emek mahallesi,  Fatih Sultan Mehmet Caddesi girişi tam bir rezalet. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, hem işe hem de okula gidenler bunaldı.3-4 saat tıkanıklık oluyor. Boğaz köprüsünü geçtik. Ortada hiçbir proje yok. Laf çok ama…

NEDEN İKTİDAR OLAMIYORUZ?

Partinizin halkla bağını, halkla kaynaşmasını yeterli görüyor musunuz? 20 yıldır iktidar olamadığınıza göre bir yerlerde bir yanlışlık yok mu?

Çok net söylüyorum. Partiyi iktidar yapmak için bu göreve talip oldum. Hiçbir yere talip değilim. Çalışma arkadaşlarımdan da çok memnunun. Göreve gelirken de söyledim. Öncelikle biz, örgütümüz ve partililerimiz kendimizi gözden geçireceğiz. Hem örgütlenme yapımızı hem de söylemlerimizi. Hizmet yapmayan onlar, şikayetçi olan vatandaş ama yine de iktidar onlar…Burada bir terslik var. Durup düşüneceğiz. Demek ki, varolan yapımızla ve söylemlerimizle iktidar olanamadı. O zaman yapımızı yenilemek, harekete geçirmek, aktif hale getirmek zorundayız. Bu hepimizin ayıbı.  20 yıldır  partimize oy veriyor ama parti yöneticilerini tanımıyorsa, burada ben acımasız eleştiri yaparım.

İşte bugün bizim yaptığımızda budur. Her üye yöneticisini tanıyacak. Her üye aktif çalışacak. Her meclis üyesi, il genel meclisi üyesi, mahalle temsilcisi aktif çalışacak. Kendi evini, mahallesini örgütleyemeyen, partiye çekemeyen bir yöneticisi başarılı sayılamaz. Çalışmalarımızı bu mantıkla sürdürüyoruz.

İnanmak çok önemlidir. İnanan, çalışan kazanır. Biz de Darıca’da kazanacağız. Ama hayalcilikle değil. Gerçektende Darıca’ya sosyal demokrat belediyeciliğin eli değmelidir. Darıca şu durumda yaşanabilir bir kent değil. Hem kadro, hem proje hem de mantık olarak bir yenileşme şart. Yoksa, Darıca köy olmaya, yerinde saymaya devam eder.

ZÜBÜK SİYASETİNİ SEVMEM

Özellikle partilileriniz, Kösali mert, dürüst ama biraz sert adamdır diyorlar. Gerçekten ser adam mısın?

Bu laflar birkaç kişinin etrafında dönen laflardır. Bunları gelip yüzüme söylesinler. Ben eğilip bükülmem. Politika olsun diye insanlara gülümsemem. Zübük politikacılığı sevmem. Gülümsemek için gülümserim, numaradan değil. Bugüne kadar, özel yaşamımda kendimden büyük birine saygısızlık yapmadım. 30 yıldır burada yaşıyorum. Ne birini dolandırdım, ne birine yanlış yaptım ne de çevreyi kirlettim. Yere bile çöp atmam. Gülünecek yerde herkesten önce güler, ağlanacak yerde herkesten önce ağlarım. Kimse benden şirinlik yapmamı beklemesin. Disiplinli ve düzenli olmayı seviyorum. Bu hem kişiliğim hem geçmişten aldığım kültürün bir gereğidir. Ben doğruları söylüyor muyum, söylemiyor muyum. Samimi miyim, samimiyetsiz mi önce buna bakılmalıdır. Gerisi boş laflar. Zaten vatandaşlarda beni iyi tanıyor ve tanınma şeklimden memnunun. Gerisi üzümün çöpü var, sapı var…

 

PROJE EKİBİ KURULDU, EYLÜLE HERŞEY HAZIR…

Seçim için proje hazırlılarınız ne durumda ?

Darıca, Marmaran’ın en güzel bölgelerinden biri. Cephesi çok geniştir. En uzun sahile sahibiz. Konum olarak gözde ilçe olacak durumdayız. Ama insanlar denizden bile yararlanıyor. Darıca bir kere denizle buluşmalı. Arkamızda dev bir Gebze var. Bu Gebze’nin bile Darıca’ya taşınması demektir. Oysa mevcutta darıca, kendimize bile hitap etmiyor.Turizm kenti lafları hikaye… Sabah gözümüzü açtığımızda ulaşım sorunu, hava kirliliği, park yok, doğru dürüst meydan yok, imar durumu bozuk bir Darıca ile karşılaşıyoruz.

Şimdi biz bir proje kurulu oluşturduk. Projeleri bu kurul hazırlayacak. Eskiden aday çıkıp projeler sunuyor, kendine seçim bildirgesi hazırlıyordu. Bu işi adaya bırakmayacağız. Projeler partimizin olacak, adaylar onu açıklayacak ve uygulayacak. Eylül ayı itibarıyla tüm bunlar hazır olacak.

BİZE BİR OY FAZLA GETİRECEK ADAY LAZIM

Adayları nasıl belirleyeceksiniz? Kafanızda aday olmasını istediğiniz kişi var mı?

 Belediye başkan adaylarını  kesinlikle örgüte soracağız.  Atamaya karşıyız.  Hem kamuoyu araştırması yapacağız hem de sandığı koyup tüm üyelerimizin oyuna başvuracağız. Bizim oyumuz bize yetmiyor.  Bize artı oy getirecek aday lazım. Hiç kimse kusura bakmasın, seçimi alamayacak bir adayla yola çıkmam. Benim adayım yok. Örgütün adayı, kazanacak aday var. Şunun bunun adayı diye bir şey de olmayacak.  Bu mesajım net anlaşıldın.Meclis üyelerinin seçimi de kesinlikle yönetim ve örgüt tarafından yapılacak. Şu anki temsil durumumuz yeterli değil. Herkes kendisinden bir parça görecek. Herkesi kucaklayacağız.

SEÇİMİ KİŞİ DEĞİL ÖRGÜT KAZANIR

Bir yanlış inanış var, falan aday olursa seçimi kazanır diye. Bunu tersine çevireceğiz. Altyapın yoksa, örgüt yeterince hazır değilse, halka inmemiş ve inandıramamışsan seçimi adayın kim olursa olsun kazanamazsın. Yani seçimi kişi değil, örgüt kazanır. Sen seçime hazır olursun, adaylar içinde o zaman sana bir fazla oy getirecek adaya yönelirsin. Çünkü, her seçim bir risk işidir.  İyi adayla değil, iyi örgüt ve iyi adayla seçim kazanılır. İşte tüm partililerimize mesajım budur. Biz de öyle yapacağız ve seçimi kazanacağız. Ayrıca önemli bir konuyu da ilave edeyim. CHP, devrimcileri ve sosyalistleri de kucaklamak, kader birliği yapmak zorundadır. 89 ruhunu yeniden yaşatacağız deniliyorya, işte o başarı da anahtar rol oynayanlardan biri de bu kucaklamaydı.

Sonuç olarak darıca için yola çıktık. Şu an eksiklerimiz var ama iyi noktadayız. Darıca’yı almak istiyoruz ve inanıyoruz ki alacağızda.

  • Türker Demirci-Soner Kılıç       

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat