Özdilek

Siyaset

Zübük Davası

CHP Kartepe İlçe eski Başkanı Bülent Sarı, kendisine “zübük” dediği iddia edilen Kartepe Belediye Başkanı AKP’li Şükrü Karabalık’ı dava etti.

18 Kasım 2013 Saat: 20:30
Zübük Davası
Zübük Davası

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, geçtiğimiz mart ayında Kartepe Belediye Meclisi'nde imar komisyonu raporuna şerh koyan CHP'li meclis üyesi Bülent Sarı'ya iddialara göre “zübük” dedi. Bu olay üzerine çok sinirlenen Sarı, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine açılan davanın ilk celsesi dün Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  

ZÜBÜK DEDİ, ISRAR ETTİ

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, mahkemeye katılmadı. Karabalık’ı avukatı Erol Şahin savundu.  Müşteki Bülent Sarı ise davaya avukatları Başar Değer, Tamer Ejderoğlu, Arzu Türkkal Enç ve Muhsin Emrah Toker ile katıldı.

CHP’li Bülent Sarı ifadesinde “Meclis toplantısında imar komisyonunda şerh koyduğumuz için konu üzerinde tartışıyorduk. Bu sırada başkan siz zübüklük yapıyorsunuz dedi. Ben kendisini bu sözler size yakışmıyor diye uyardığımda yeniden aynı cümleyi kullandı. Hatta pişmiş aşa su katıyorsunuz diyerek üsteledi” diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Sarı, ifadesinin devamında “Benim ticari ve siyasi geçmişim var. Ben ve ailem bu kelime nedeniyle zarar görmüştür. Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Başkan Karabalık'ın avukatı Erol Şahin de savunmasında “Başkan Karabalık, eleştirmek anlamında bu kelimeyi kullanmıştır. Ancak bunu Sarı'nın şahsına yönelik olarak kullanmamıştır. Partisinin geneline söylemiştir. Müvekkilimin suç işleme kastı yoktu. Zübük hakaret değildir. Aziz Nesin'in romanıyla meşhur olmuş bir siyasi karakterdir" dedi. Mahkeme, duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat