Özdilek

Ekonomi

Ziraat Odası’nın eski yöneticisine 2 yıl 6 ay hapis

İzmit Ziraat Odası’nın eski yönetim kurulu üyesi Murat Akçay, “resmi belgede sahtecilik suçu” nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Akçay, Yargıtay cezasını onarsa cezaevine girecek.

1 Ekim 2013 Saat: 21:35
Ziraat Odası’nın eski yöneticisine 2 yıl 6 ay hapis
Ziraat Odası’nın eski yöneticisine 2 yıl 6 ay hapis

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan’ın eski yönetim kurulu üyesi Murat Akçay’a açtığı davanın görülmesine dün devam edildi. Olayın geçmişi şöyle; odanın defterlerini inceleyen müfettişler, 2011 yılındaki meclis karar defterine Murat Akçay’ın imzasının sonradan atıldığını tespit etti. Söz konusu durum, İzmit Ziraat Odası Yönetim Kurulu’na bildirildi. Başkan ve üyeler defteri incelediklerinde imzanın sonradan atıldığını, Murat Akçay'ın ise o tarihli toplantıya katılmadığını tespit etti. Bunun üzerine şikayetçi olundu ve dava açıldı.

Bir süredir devam eden davada dün karar duruşması yapıldı. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan sanık Murat Akçay, Avukatı Ahmet Serkan Cengiz ve müşteki adına Avukat Mahmut Polat katıldı. Sanık Avukatı Ahmet Serkan Cengiz müvekkilinin beraatını talep ederek, "Müvekkilimin 3 kez üst üste meclise girmediği için meclis üyeliği düşmüştür. Suçun maddi ve manevi unsurları oluşmadığından beraatını talep ediyorum" dedi. Tutuksuz sanık Murat Akçay ise "Ben odada çok kısa yöneticilik yaptım. Başkanla ilişkilerimiz çok iyiydi. Bana ‘imza at' dediği için o imzayı attım. Suç olduğunu bilmiyordum. Suç olduğunu bilseydim zaten imzalamazdım. Benim bu suçum tecrübesizliğimden ve iyi niyetimden kaynaklandı" dedi. Savunmayı dinleyen mahkeme heyeti, kararı verdi. Sanık Murat Akçay, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın cezayı Yargıtay’da temyiz edeceği öğrenildi. Eğer Yargıtay cezayı onarsa Murat Akçay, verilen cezanın 3’te 2’sini cezaevinde çekecek. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat