Özdilek

Kültür/Sanat

Ziraat mühendisi ve veterinerler köylerde

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimleri Karamürsel’e bağlı köylerde yaşayan vatandaşlara önemli bilgiler verdi 
 

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri Karamürsel İlçesi’ndeki köylerde yaşayan vatandaşların istek ve temennilerini dinleyerek onlara ziraat ve hayvancılık alanlarında önemli bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı’nın da hazır bulunduğu incelemelerde, tarımda kalitenin artırılması yönünde bilinçlendirilme çalışmaları yapıldı.
 
KARAMÜRSEL KÖYLERİNDE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimleri ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Karamürsel’e bağlı köylerde incelemelerde bulundu. Karamürsel Osmaniye, Çamdibi, Kızderbent ve Karaahmetli köylerinde inceleme ve tetkiklerde bulunan uzman ekip köylülerin sıkıntı ve isteklerini dinledi. İnceleme gezisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Tahir Akman da yer aldı.
 
BİLİMSEL BİLGİLER VERİLDİ
Tarım ve hayvancılıkla ilgili köylülerin ihtiyaç duydukları bilgileri aktaran ekipler vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinledi. Köylü vatandaşlara özellikle seracılıkla ilgili bilimsel bilgiler veren uzman ekip bölgedeki yapılan analizlere göre tarımda verimliliğin artırılabileceğini belirtti. Vatandaşlar, köy pazarlarının kurulmasını isteyerek Büyükşehir Belediyesi’nin her konuda yanlarında olduklarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
21 UZMAN PERSONEL
Büyükşehir Belediyesi köylerde tarım ve hayvancılıkta verimliliği artırmak amacıyla 2009 yılında hayata geçirdiği proje kapsamında toplamda 21 ziraat mühendisi ve veteriner hekim çalışmalara başlamıştı. Uzman ekipler tarımda kaliteyi artırmak amacıyla Kentteki tüm köylerde yaşayan köylülere toprak analizlerine göre ürün yetiştirme, hastalık ve zararlılarla mücadeleyle verimin nasıl artırılacağı konularında bilgi veriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat