Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu “Yılı yüzde 2.5-3 arası büyüme ile kapatabiliriz”

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı açıklamada “2013 yılında beklenen direkt yatırımlar gelmesi halinde 2013 yılını 2012 yılından daha iyi bir yıl olma potansiyelinde görüyoruz” dedi.

8 Şubat 2013 Saat: 16:40
Zeytinoğlu “Yılı yüzde 2.5-3 arası büyüme ile kapatabiliriz”
Zeytinoğlu “Yılı yüzde 2.5-3 arası büyüme ile kapatabiliriz”
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı sanayi üretim endeksini açıkladığını belirten KSO başkanı Zeytinoğlu, “ Buna göre, Aralık ayında endeks 135,9’a gerilemiştir. Bir önceki yılın aynı ayına ve bir önceki aya göre yüzde 3,8 azalma görüyoruz. Sanayi üretim endeksinde Aralık ayında yaşanan ve diğer göstergelerin de desteklediği bu düşüş; 4. Çeyrek büyüme beklentimizi de doğrulamaktadır. Bu oranlar bize yılı yüzde 2,5-3 arası bir büyüme ile kapatacağımıza işaret etmektedir. Yılın son ayının dış ticaret verilerinin bu gerilemenin habercisi olduğunu kaydeden KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Ayrıca Aralık ayında bölgemizde bazı kuruluşlarımızın zorunlu duruşlarının da etkisi olduğunu düşünüyoruz. Bunun Ocak ayına da yansımasından endişe ediyoruz.Kasım ayı verileri bize ekonomideki canlanmanın habercisi iken bu gerileme beklentilerimizi maalesef öteletmiştir. 2013 yılında beklenen direkt yatırımlar gelmesi halinde 2013 yılını 2012 yılından daha iyi bir yıl olma potansiyelinde görüyoruz”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat