Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu.% 2.9’luk 2016 büyümesi olumlu işaret

“Beklentiler olumluya dönüyor” diyen KSO Başkanı Zeytinoğlu: Yüzde 2.9’luk 2016 büyümesi olumlu işaret…

31 Mart 2017 Saat: 21:15
Zeytinoğlu.% 2.9’luk 2016 büyümesi olumlu işaret
Zeytinoğlu.% 2.9’luk 2016 büyümesi olumlu işaret

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından yüzde 2.9 olarak açıklanan 2016 ekonomik büyüme performansına yönelik “Çıkan sonuç ekonomimiz bakımından gelecek adına olumlu bir işarettir.” değerlendirmesini yaptı.

 

2016’nın ilk iki çeyreğinde yüzde 4-5’ler seviyesinde bir büyümenin gözlendiğini, buna karşın 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ekonomide ciddi bir kırılma yaşandığını hatırlatan Ayhan Zeytinoğlu; üçüncü çeyrekteki yüzde 1.3’lük büyük düşüşün ardından dördüncü çeyrekte ekonominin tekrar toparlanmaya başladığını söyledi. 2016’nın son çeyreğinde yüzde 3.5’luk performans ile büyümenin tekrar pozitif yönde ivme kazandığını söyleyen Ayhan Zeytinoğlu “Öncü göstergelere göre 2016 yılı büyümesi daha düşük bekleniyordu. Ancak son çeyrekte yüzde 3.5’luk büyümenin gerçekleştirilmesi, 2016 rakamını da bozulan beklentilerin üzerine taşıdı. Bu performans sanayi kesimi tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.” dedi.  

 

Orta Vadeli Program’da yüzde 3.2 olarak öngörülmesine rağmen yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle 2016 sonunda büyüme beklentisinin yüzde 2.2’lere kadar gerilediğine dikkat çeken Ayhan Zeytinoğlu sanayi üretiminden de olumlu işaretler gelmesinin ardından yüzde 2.9’luk büyümenin geleceğe yönelik olumlu beklentiler yarattığını vurgulayarak “Kurların da istikrar kazanmasıyla üretim ve paralel olarak ekonomik büyümedeki ivme artışının 2017’nin ilk çeyreğinde de sürmesini ve istikrar kazanmasını bekliyoruz. “ dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat