Özdilek

Eğitim

Zeytinburnu Zabıta Körfez Zabıtasına Ders Verdi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, mart ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmelik ve iş yeri denetiminde dikkat edilecek hususlar hakkında eğitim çalışması yaptı.

 

 

MÜHÜRLEYİN

Körfez Belediyesi Meclisi Salonunda düzenlenen ve Zabıta Müdürü Cumali Gündoğdu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya ; İstanbul Zeytinburnu Zabıta Müdürü Feruz Kutsal, yardımcısı Abdurrahman Şanlı ve Kağıthane Zabıta Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Erbek ile Körfez zabıta personeli katıldı. Toplantıya katılan yöneticiler kaçak, ruhsatsız çalışan iş yerlerinin denetimi ve olumsuzluklar yaşandığında sorumluluklarla ilgili eğitim verildi. İş yeri açma çalıştırma ruhsatı olmayan hiçbir iş yerinin çalıştırılamayacağı ve bu şekilde çalışan bir iş yeri tespit edilirse İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğin 6. maddesine göre derhal mühürleme zabtı tutularak mühürlenmesi gerektiği, ileride oluşması muhtemel mağduriyetlerde kamu görevlilerinin “Görevi kötüye kullanma ve ölüm veya yaralanma olursa taksirle ölüm ve yaralamaya neden olma” suçuyla yargılanabileceği hatırlatılarak memurlara mağdur olmamaları için daha dikkatli davranmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

GÜNAH KEÇİSİ

Görev yaptıkları süreçte yaşadıkları olaylar ve edindikleri tecrübeleri aktaran Zeytinburnu Zabıta Müdürü Feruz Kutsal, “İş yeri açma çalıştırma ruhsatı olmayan iş yerlerinin mutlaka ruhsat alabileceği iş yerlerinde faaliyetlerine devam etmeleri gerekmektedir. Denetimlerde mutlaka teknik eleman desteği alınmalı ve iş yerinin bodrumundan çatısına kadar teknik elemanlar eşliğinde denetlenmeli, ruhsat var ise de amacı dışına çıkılmışsa tutanak tutulup mutlaka ruhsat ve denetim müdürlüğüne yazılı olarak gereği için gönderilmesi gerekir. Bu tip işletmelerin yasalara uygunluğu ile ilgili çalışma yaparken iş yeri sahiplerinin ve çalışanlarının olumsuzlukları gidermemek için ‘Vergimizi veriyoruz, ekmek parası için çalışıyoruz, kapatamazsınız’ gibi savunma yaparken ileride yaşanacak olumsuzluklarda kamu görevlileri “Niçin denetlenmedi ve gereği yapılmadı” diye mağdur yakınları ve yasalar karşısında sorumlu tutulmaktadır” dedi.

 

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

“Bu olumsuzlukların yaşanmaması ve üzücü sonuçların olmaması için denetim elemanları esnafı bilgilendirip eksikliklerini gidermesi için çalışırken, esnafımızın da kamu görevlilerine yardımcı olması ve karşılıklı yasalara uygun iyi niyet içerisinde bir birbirine yardımcı olması gerekir” diyerek uyarılarını sürdüren Zeytinburnu Zabıta Müdürü Feruz Kutsal, “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğin 6. Maddesine göre, özel eğitim ve öğretim kurumları hariç eczaneler, bankalar, hukuk büroları, poliklinikler gibi daha önce belediyeden işyeri ruhsatı almayan işyerlerine de, yapılan yönetmelik değişikliği ile birlikte belediyelerden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu konuda duyarlı olmalıyız” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat