Özdilek

Siyaset

ZEKERİYA ÖZAK’TAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE SERT YANIT

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, yaptıkları basın açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu eleştiren CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine yaptığı basın toplantısı ile cev

17 Nisan 2013 Saat: 19:25
ZEKERİYA ÖZAK’TAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE SERT YANIT
ZEKERİYA ÖZAK’TAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE SERT YANIT
Özak CHP’li Sefa Sirmen’e de 2 adet otel yapması için meclisin onay verdiğini ve CHP’li meclis üyelerinin her şeye karşı çıktıkları gibi ona da “Hayır” dediklerini hatırlattı. CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fahri Örengül’ü eleştiren Özak, “Fahri bey sırça köşkten hküm veriyor” dedi

CHP SEÇMENİNE SAYGISIZLIK
Antikkapı Restaurant’da gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Özak, “Büyükşehir meclisini terk eden daha sonra kamuoyuna basına açıklamaları yapan CHP meclis üyelerinin özellikle büyükşehir belediye başkanımızı ve iktidarı hedef alan birtakım beyanlarına cevaplar vermek istiyoruz. Özellikle başkanımızın meclisten kaçtığına dair birtakım beyanatlar var. Büyükşehir Belediye Başkanımız halkın sevdiği, birçok başarıya imza atmış, Kocaeli’nin çehresini değiştirmiş bir başkandır. Halkın seçtiği ve kentin karar organı olan meclisi terk etmekle esas bu arkadaşlarımız saygısızlık yaptılar. Halkın olmadığı bir ortamda, kendi partilerinde seslerinin çok gür çıktığını buradan ifade etmek istiyorum. Halk onları mecliste temsil etsinler diye seçti. Halktan devamlı kaçan kendileridir. 9 yıldır büyükşehir yönetimimizde hep şeffaflıktan yana olduk. Her hizmeti halkımızla paylaştık ve sürekli hesap verdik.  Halkın yüzde 50’siyle seçilen iktidara ‘marangoz hatası’ demek en basit tarifiyle milyonlarca insana saygısızlıktır. 1940’lara olan özlemin ifadesidir. Mecliste muhatabımız yoktur dediler. Büyükşehir belediyesi yasal bir kurumdur, bir bütündür. Meclisten kaçmak suretiyle elbette muhatap bulamazsınız. Sizi orda temsil etmeniz için seçen CHP seçmeninize de büyük saygısızlık ettiniz” şeklinde konuştu.

KOCAELİ VE İZMİR ARASI KIYAS
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun meclis toplantılarına katılım yüzdesini karşılaştıran Özak, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın toplantılara katılımı yüzde 60 civarında. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi 131 toplantı yapmış ve belediye başkanı bu toplantılardan 96 tanesine katılmamış. Yani Katılımı yüzde 27. Meclis toplantılarına belediye başkanının gelmemesini bahane göstererek meclisi terk etmek asla kabul edilebilir değil. Kendi seçmenine de saygısızlık etmiştir. Bu kentin yüzde 52’si AKP’yi istemiyor diyorlar. Bu hesaba göre yüzde 75’i de bu kentte CHP’yi istemiyor. Onlara tavsiyemiz bizim oyumuzu bir kenara bıraksınlar, bizim oyumuzla uğraşacaklarına CHP’nin oylarını nasıl artıracaklar ona kafa yorsunlar” dedi.

CHP’Lİ SEFA SİRMEN’E DE ONAY VERDİK
CHP’lilerin, AKP’li meclis üyelerine imar rantının sağlandığını iddia ettiklerini dile getiren Özak, “Bizler otel konusunda yatırım yapanın kimliğine bakılmaksızın yeri uygunsa bu güne kadar destek verdik ama bunu bugüne kadar anlamadılar. Turizmin kalkınmasına yönelik 5 yıldızlı oteller yapılması için yeri ve konumu uygunsa büyükşehir belediye meclisi bu desteklerini sürdürdü. Birkaç ay öncesine kadar 1 tane 5 yıldızlı otel vardı. 2023 vizyonunda Kocaeli’ne 500 bin turist gelmesi hedefleniyor. Peki bu gelecek olan turistleri nerede konaklatacağız? Bizde otellerin desteklenmesine karar verdik. 5 yıldızlı oteller 8’e çıktı ve sayısı artarak devam edecek. Artık insanlarımız başka şehirlere termal için gitmek zorunda kalmayacak. Yatırımların önüne engel olmakla bu kent gelişmez. Bir girişimci 11 bin metrekarelik alanda 5 yıldızlı otel yapılması için müracaat etti ama bize kişisel rant sağlıyor dediler. Otel yatırımlarını nasıl geliştireceğiz? Yatırımları kişisel rant olarak değerlendirmek bu kente büyük saygısızlık. Bütün yatırımları devlet mi yapacak? Biz siyasi kimliğine bakılmaksızın herkesin şartları uygunsa otel yapımını destekledik. Bunların içinde 2 otelde tanesi de CHP’li kimliğiyle tanınan eski belediye başkanı Sefa Sirmen’indir. Bir tanesi Kartepe bölgesinde bir tanesi de Gölcük bölgesinde olmak üzere kendisinin 2 tane tercihli imar durumu talebi olmuştur. Bizlerde yeri itibarıyla olumlu olduğunu düşündüğümüz için desteklemişizdir. Bu arkadaşlarımız ona da ‘Hayır’ dediler. Her şeye ‘Hayır’ diyorlar. Halkta onlara ‘Hayır’ diyor. Her türlü yatırıma karşı çıkarsan böyle bir anlayışla bu kenti geliştiremezsin. Kimliğine bakmış olsaydık onları onaylar mıydık? Bu kentin yarısı AKP’li. AKP’li işadamını alkışlamak gerekir çünkü kentin gelişimine ve istihdamı için zor bir arazide böyle bir yatırıma kalktı. CHP’li olsaydı biz yine aynı desteği verirdik” şeklinde ifade etti.


CHP’LİLERİN RUHLARI ŞENLENSİN
Yatırımların önüne engel olmakla bu kent gelişmeyeceğini vurgulayan Özak, CHP’li meclis üyelerinin her türlü yatırımın önüne karşı çıktıklarını belirterek, 120 köyün suyunu sağlayacak olan Avluburun içme suyu hattını yine CHP’nin yargıya taşıdığını kaydetti. Özak, “Siyaseten engelliyemiyorlar ama vatandaşın taktir ettiği yatırımı yargıyla engellemeye çalışıyorlar” dedi. Kocaeli Büyükşehir belediyesi’nin 9 yılda yapmış olduğu yatırımlarla bölgede örnek olmuş bir kent olduğunu belirten Özak, “Büyükşehir Belediyemiz 5 buçuk milyondan fazla ağaç dikmiş, peyzaş düzenlemeleri, kent düzenlemeleriyle Kocaeli örnek alınan bir kent haline gelmiştir. Laleler ise Sekaparkı süslüyor. İnsanlar akın akın o güzelliği görmeye gidiyorlar. Soruyorum bunda ne sakınca var? İnsanlarımıza bu güzelliği niye çok görüyorlar? Size de tavsiyem CHP’li meclis üyelerini Sekapark’ı görmeye davet ediyorum. Gitsinler biraz ruhları açılsın, biraz ruhları şenlensin. Buradan özellikle bir tavsiye olarak söylüyorum. Her şeye kapkara bir gözlükle bakmasınlar. İnsanlarımızın önünü açıcı, kenti geliştirici bir takım projelerle karşımıza gelsinler”dedi.

FAHRİ BEY SIRÇA KÖŞKTEN HÜKÜM VERİYOR
Hayvan barınağı konusunda da açıklamada bulunan Özak, “Hayvan barınağıyla ilgili bir bilirkişi raporunu maalesef çarpıttılar. Yapmış olduğumuz anketlerde sokak hayvanları ve özellikle köpek sorunu en önemli sorun olarak karşımıza çıkmıştır. Sorun olduğu kadar toplum sağlığını tehtit eden hale gelmiştir. Bu sorunu çözmek içi Kandıra yolu üzerinde bir alanda 170 dönümlük bir alanı hazineden tahsis almak üzere çalışma başlattık. Raporun son bölümünde ‘Adı geçen alana sokak hayvanlarına geçici rehabilitasyon hizmetlerinin görülebileceği rehabilitasyon merkezi kurulabileceği kanaatine varılmıştır’ yazıyor ama bunu okumuyorlar. Büyükşehir belediyesi olarak burada yapmayı planladığımız tesis hasta, saldırgan, güçsüz, yaşlanmış hayvanların toplanıp iyileştirilebileceği, bakımının yapılabileceği bir rehabilitasyon merkezidir. Bu rapora aykırı bir düşüncemiz söz konusu değildir. Sağlıklı bir köpek niye toplansın götürülsün. Demek ki Fahri bey bu konuda hiç rahatsız değil sırça köşkten hüküm veriyor. Bugüne kadarda kendisini hiçbir köpek kovalamamış ki sorunu hafife alıyor. Buradan arkadaşlara kentimiz problemlerine daha yapıcı bir şekilde yaklaşmalarını, sorunlara çözüm getirecek şekilde kafa yormalarını tavsiye ediyorum” dedi.

ÖZAK’TAN NASİHAT
CHP’lilere nasihatlerde de bulunan Özak, sözlerini şöyle tamamladı, “Ne yazık ki CHP’de kendi koltuklarını koruyabilmek ve önümüzdeki yerel seçimlerde bir yere taşıyabilmek için seviyesiz bir muhalefet anlayışı görüyoruz. Projeleriyle Kocaeli’ye katkı sağlayan bir muhalefet istiyoruz. Arkadaşlarımız çirkin muhalefet yaparken siyasetin seviyesini de aşağılara çekiyorlar. Bu kadar sivrilen belediye başkanımıza kusura bakmasınlar bu sözleri ettirmeyiz. Bizi anlamsız işlerle uğraştırmasınlar yapacak çok işimiz var.” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat