Güncel

Zaman okurları Adliye önünde eylem yaptı

Zaman Gazetesi okurları, Kocaeli Adliyesi önünde bir araya gelerek 14 Aralık operasyonuna pankartlarla tepkilerini dile getirdiler.

16 Aralık 2014 Saat: 16:28
Zaman okurları Adliye önünde eylem yaptı
Zaman okurları Adliye önünde eylem yaptı

Zaman Gazetesi okurları Kocaeli Adliye önünde toplanarak 14 Aralık operasyonuna tepki gösterdiler. Zaman Gazetesi okurları adliye önünde Zaman Gazetesi’nin yanı sıra Bugün, Millet ve Taraf gazetelerini okudular. Zaman Gazetesi okurları Kur’an-ı Kerim okuyarak yapılan operasyona tepki gösterdiler.

 

Haberin fotoğrafları için tıklayın

 

PANKARTLARLA TEPKİ

Kocaeli Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken Zaman Gazetesi okurları taşıdıkları dövizlerle yapılan operasyona tepkilerini dile getirdiler. Okurlar aynı zamanda Türk Bayraklarıyla adalet istediklerini belirttiler. Zaman Gazetesi okurları bay ve bayanlar ayrı ayı durarak eylem yaptılar.

 

“ÜLKEMİZİN BU BADİREDEN BİR AN ÖNCE ÇIKMASINI ARZU EDİYORUZ”

Zaman Gazetesi okurlarından KASİAD eski Başkanı Osman Yavuz “Manevi olarak destekle bulunmak için buraya geldik. Gözaltına alınanların konuşmasını engellemek için yapılan bir operasyondur. Ülkemiz bu yaşananları hak etmiyor. Bu insanlar sadece vatana ve millete hizmet, doğruları yazmak amacındadırlar. Bu sürecin bir an önce hak ve hukuk çerçevesinde neticelenmesini arzu ediyoruz. Ülkemizin bu badireden, Dünyaya daha fazla rezil olmadan çıkmasını arzu ediyoruz” dedi.

 

“RABBİM BİRGÜN HESAP SORACAKTIR”

Gazete okurlarından Kadir Bölen ise “20 yıldır Zaman Gazetesi’ni okuyorum ve gördüğüm kadarıyla dürüst, ahlaki dünya barışını gözeten bir gazetedir. Söylemlerine her zaman dikkat edip insanların arasını bölmeyen sağını, solunu, Alevi’sini birleştiren bir anlayışa sahip gazetedir. Çalışanlarına bakıyorum aynı zamanda onlarda aynı ilkeleri savunuyorlar. Ama maalesef Türkiye’de onlara yapılan bu haksızlığa sessiz kalıyoruz. Bir insan olarak buradayım. Sıradan bir vatandaşım. İnsanlara sesleniyorum. Bu dünyanın bir de ahreti vardır. Rabbim bir gün bunun hesabını soracaktır” açıklamasında bulundu.  

 

“SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTENDEN KORK”

Bölen “İnsanlar masumdu boşu boşuna içeri aldılar. İnsanlar sessiz kalıyorlar. Ben sessiz kalmayacağım. İnsanlar basit bir nedenle içeri alınıyorlar. Sorduğumuz zaman neden bile gösteremiyorlar. Şimdi soruyorum: Bu ülkede hukuk yok mudur? Palavrayı bırakalım biz hukuk devleti değiliz. Bir ülkede hukuk çalışmıyorsa insanlık çalışmıyorsa bugün beni yarın seni içerisi alıyorlar. İleride bunları özlemle anar olacağız. Barış içerisinde yaşayalım ne gerek var bunlara. İnsanlar özgürlüğü ifade ediyorlarsa onları özgür bırak. Konuşandan korkma konuşmayandan kork. Saman altından su yürütenden kork” ifadelerini kullandı.

 

“SIRAYA GİRECEKLER”

Ben tüm Türkiye’ye şuna davet ediyorum diyen Bölen “Problem olduğunu söyleyen insanlar kendilerine baksınlar. Problemin kendileri olduğunu göreceklerdir. Psikoloji de bir huy vardır. Bir parmak diğerini gösterirken diğer parmaklar sizi gösteriyordur. Bugün kötü gösterilen değil diğer parmakların gösterdiğine bakın. Bu gazetenin beni aydınlattığı için teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir aydınlığa sahibim. Gerek aydınlığın bu olduğunu düşünüyorum. Bugün yuhalananların yarın yanında fotoğraf çektirmek için sıraya gireceklerdir” şeklinde konuştu. 

 

adl2.jpg

adl3.jpg

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat