Özdilek

Güncel

Zabıta ve polisten ortak baskın

4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna istinaden Toplum Destekli Polis ile Zabıta'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde Toplum Sağlığı Müdürlüğü ekipleri de hazır bulundu.

22 Kasım 2013 Saat: 19:44
Zabıta ve polisten ortak baskın
Zabıta ve polisten ortak baskın

Ekipler, Şirintepe'de bulunan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ile İzmit Endüstri Meslek Lisesi çevresindeki bütün cafe, büfe, market ve internet cafeleri tek tek dolaşarak ruhsat denetimi, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve 18 yaşından küçüklere sigara satışı yapılıp yapılmadığını kontrol ettiler. Denetimler sırasında bir cafede kapalı mekanda sigara içildiği belirlenerek işyerine 1200 Lira para cezası kesildi.

Yetkililer, yasa gereği tütün ürünlerinin 18 yaş altı kişilere satışının yasak olduğunu bu yasağı dinlemeyen işyerlerine 1187-5943 Lira arasında idari para cezası kesildiğini söylediler. İşyerlerinde herkes tarafından görülebilecek yerlerde  uyarı yazısı bulunmamasının cezasının 1463 Lira,  sigaranın  paketler açılarak tane olarak satılmasının cezasının 1463-14.651 Lira, tütün ürünlerinin otomatik makinelerde, telefon, televizyon ve internet gibi elektronik ortamlarda satış yapılmasının cezasının da 29.303-146.257 Lira arasında değiştiği öğrenildi. 18 yaşını doldurmamış kişilere tütün ürünü satışı yapan işletmelere para cezasının yanı sıra 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası da verildiğini hatırlatan yetkililer, herkesin  yasalara uyması gerektiğini söylediler.  İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Ergin de polislerle ortak çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

 

X

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat