Özdilek

Çevre

Zabıta’dan Sokak Hayvanlarına Kış Deteği

İzmit Zabıtası, soğuk kış günlerinde, sokak hayvanlarını unutmadı. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanlarına Müdahale Birimi tarafından yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanlara yiyecek taşınıyor.

16 Aralık 2016 Saat: 11:48
Zabıta’dan Sokak Hayvanlarına Kış Deteği
Zabıta’dan Sokak Hayvanlarına Kış Deteği

Şehrin muhtelif yerlerindeki hayvan besleme noktalarına sık sık yiyecek ve su bırakılarak hayvanların açlıktan ölmesi önlenmiş oluyor. Zabıta yetkilileri, bazı vatandaşların sahipsiz hayvanları bilinçsiz olarak beslediğine dikkat çekerek” bazı kişilerin, kasaplardan ve lokantalardan işlenmemiş halde alınan tavuk kemikleri gibi küçük partiküllü ve sert ürünlerle sahipsiz hayvanların beslendiğini tespit ettik. Bu gıdalar, hayvanların sindirim sisteminde yaralanmalara ve delinmelere yol açmaktadır.  Hatta bazı durumlarda bu şekilde beslenilen hayvanlarda ölümcül sağlık sorunları oluştuğunu da görmekteyiz. Sahipsiz hayvanları beslemek için kentin bazı noktalarına gelişigüzel olarak bırakılan çiğ et gibi gıda ürünleri çevre kirliliğine neden olmakta, menşei belli olmayan çiğ et gibi ürünler hem hayvan sağlığını hem de halk sağlığını tehlikeye atıp, birçok zoonoz hastalık etkenlerinin kontrolsüz şekilde saçılmasına yol açmaktadır. Vatandaşımızın bu konuda belediyemiz ile iş birliği içinde olması ve birlikte ortak çalışmalar yapmamız sahipsiz hayvanlara yapılacak en güzle hizmet olacaktır” dediler.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili istek ve taleplerin Zabıtanın 153 ve 318 00 20 no’lu telefonlarına iletilebileceği da kaydedildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat