Özdilek

Turizm

Yüzlerce fotoğraf sanatçısından fotoğraflı eylem

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

        İzmit’in merkezinde yüzlerce fotoğraf sanatçısı ve sanatseverler, fotoğraflarıyla birlikte sessiz eylem yaptılar. Yüzlerce fotoğraflarla Yürüyüş yolu kenarına sağlı sollu dizilen sanatçılar, vatandaşların meraklı bakışları arasında eylemlerini gerçekleştirdiler.

 

 

 45 dakika süren sessiz fotoğraflı gösteriyi binlerce vatandaş izledi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu üyesi ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (FIAP) Türkiye temsilcisi Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği’ne bağlı sanatçılar, dernek merkezi olarak kullandığı binadan İzmit Belediyesi tarafından çıkarılmak istenmesi üzerine, yürüyüşle bu kararı protesto ettiler. Türkiye Fotoğraf Federasyonu Başkanı Özcan Taras ile KASK Başkanı Cengizhan Günesen bu tutumu sanata olan olumsuz bir sonucu olarak nitelediler.

 

              Kocaeli fotoğraf Sanatı Derneği tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

        “1980 yılında kurulan KASK - Kocaeli fotoğraf Sanatı Derneği, Kocaeli ilini yurtiçi ve yurtdışında fotoğraf sanatı dalında 30 yıldır başarılı bir şekilde temsil etmektedir.

Dernek fotoğraf sanatını geniş halk kitlelerine tanıtmak ve sevdirmek amacıyla fotoğraf gösterileri, söyleşi, konferans, temel ve ileri düzey fotoğraf eğitim seminerleri, sergiler ve fotoğraf çekim gezileri, düzenlemekte; Kocaeli halkının sosyal gereksinimlerinden biri olan sanatsal ve kültürel ihtiyaçlara cevap vererek, ilimizde yaşayan insanlara sanatın getirilerinden yaralanma fırsatı sağlamaktadır.

KASK’ın yaptığı tüm etkinlikler halka açıktır. 14 yıldır istikrarlı ve düzenli bir şekilde Kocaeli Fotoğraf Günleri organize edilmekte, fotoğraf sanatının en seçkin örnekleri sunularak ilimizde kültür ve sanata ilginin artması sağlanmaktadır. AB projeleri kapsamında projeler gerçekleştiren derneğimiz, kent genelinde yaptığı etkinlikler ve çalışmalar sayesinde 2008 yılında bir yerel gazete tarafından düzenlenen yarışmada Kocaeli’nde “Yılın Sivil Toplum Örgütü” ödülünü kazanmıştır.

        KASK 18 Mart 1999 tarihinden bu yana; açılışını KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ın yaptığı, Cumhuriyet parkı içindeki dernek merkezinde etkinliklerini sürdürmektedir. Derneği ziyaret eden fotoğraf sanatçıları, ülkemizdeki diğer fotoğraf sanatı derneği üyeleri ve yöneticileri ilimizdeki yerel yönetimin sanata verdiği desteği görmüş, her vesile ile bu durumdan övgüyle bahsederek derneğimize sağlanan olanakları örnek göstermişlerdir. Bunun sonucu olarak diğer illerde de yerel yönetimlerin fotoğraf sanatı derneklerine destek olmaları sağlanmıştır. Sürekli artan bir başarı grafiği ile derneğimiz yurdumuzdaki 50 fotoğraf derneği arasında saygın bir yer edinmiş, Türkiye Fotoğraf Federasyonunun kuruluş aşamasında etkin bir rol oynamış ve 2003 yılında kurulan Türkiye Fotoğraf Federasyonu’nun merkezi Kocaeli olmuştur. TFSF - Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu da üyesi olduğu Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (FIAP – International Federation of Photographic Art) yasal Türkiye temsilcisidir.

           30 yıldır sürdürdüğü başarılı çalışmaların ödülü İzmit Belediyesi’den gelen anlaşılmaz, haksız ve mesnetsiz bir tahliye isteği oldu. 04 Ağustos 2010 tarihinde Belediye Başkanı Nevzat Doğan’dan durumu görüşmek üzere randevu talebinde bulunulmuş ancak 23 Ağustos tarihine kadar hiç bir cevap alamamışlar.

Yasal olarak kiracısı olduğu İzmit Belediyesi’nin 10 gün içinde binamızı tahliye etmemizi bildiren yazısına dernek avukatlarımızın da görüşleri alınarak; hukuken geçersiz olan bu tahliyeyi kabul etmediğimiz ve yasal yollara başvuracağımız cevabı verilmiştir.

En son olarak da 26 Ağustos 2010 tarihinde Saraybahçe Polis Karakoluna davet edilerek İzmit Belediyesinin başvurusu üzerine İzmit Kaymakamlığının binayı 01 Eylül 2010 Çarşamba günü saat: 14:00’te tahliye etmemiz, tahliye etmememiz halinde bu işlemin zorla yapılacağı bildirmişlerdir.

           Yeterli inceleme yapılmadan derneğin 2007 yılından bu yana, yapılan tebligata rağmen binayı boşaltmadığı iddiasına yer veren hukuken haksız ve mesnetsiz yazıya karşılık olarak dernek avukatları aracılığı ile hukuki girişimde bulunmuşlar. Mahkeme kararı olmaksızın zorla tahliye edilmemiz halinde tahliyeyi yapan güvenlik görevlileri, ilgili personel, yönetici ve tüm sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı, haksız tahliyemizden doğacağını ifade etmişlerdir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat