Özdilek

Güncel

Yuvacık’tan Sapanca’ya 100 bin metreküp su verildi

Başiskele’de yer alan Yuvacık Barajı tamamen doldu. Dere ve kaynak sularının barajı beslemeye devam etmesi nedeniyle barajdan Sapanca Gölü’ne 100 bin metreküp su pompalandı.

15 Kasım 2014 Saat: 13:08
Yuvacık’tan Sapanca’ya 100 bin metreküp su verildi
Yuvacık’tan Sapanca’ya 100 bin metreküp su verildi

Kurak geçen bir yılın ardından özellikle yaz aylarında tehlike sinyalleri veren Yuvacık Barajı’nda kötü günler geride kaldı. Bir dönem 15 günlük su seviyesine kadar düşen baraj artık tamamen dolu. Doluluk oranı yüzde 100’e yaklaşan Yuvacık Barajı’nda dere ve kaynak suları nedeniyle kapaklar açıldı. Dere ve kaynak sularının barajı beslemeye devam etmesi nedeniyle barajdan 100 bin metreküp su Sapanca Gölü’ne pompalandı.

Bilindiği üzere kent genelini besleyen Yuvacık Barajı’nda zaman zaman kuraklık yaşanması sonrasında B planı olarak Sapanca Gölü ile Yuvacık Barajı arasında özel bir hat döşenmişti. Barajda su seviyesi azaldığı zaman Sapanca Gölü’nden takviye alınıyordu. Oldukça kurak geçen bir yılın ardından Sapanca Gölü’nden bölgeye sık aralıklarla su pompalanmış, bu defa da Sapanca Gölü kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat