Özdilek

Güncel

Yuvacık Barajı’nda su seviyesi arttı

İki gündür aralıksız devam eden yağmurlar nedeniyle kentimizin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajında su seviyesinin arttığı gözlemlendi.

18 Ekim 2013 Saat: 21:28
Yuvacık Barajı’nda su seviyesi arttı
Yuvacık Barajı’nda su seviyesi arttı

Bir süredir devam eden sağanak yağmur, çiftçilerin yüzünü güldürürken, bölgenin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin yükselmesini sağladı. Geçtiğimiz yıllarda Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi üzerine, Sapanca Gölü'nden arıtma tesisine su verilmeye başlanmıştı. Bu yıl erken bastıran yağmurlar nedeniyle baraj su seviyesinde yükselme gözlemlenirken, şehre günlük 313 bin 230 metreküp arıtılmış içme suyu veriliyor.

GÜNDE 30 SANTİM AZALIYORDU

Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının azalması nedeniyle 12 Aralık 2011'de Sapanca Gölü'nden Yuvacık barajına su takviyesi yapılmış, gölden alınan 450 bin metreküp su, Balaban Terfi İstasyonu'ndan Kullar Mahallesi'ndeki İzmit Arıtma Tesisi'ne ulaştırılmıştı. Yuvacık Barajı’nda geçen yıl bu zamanda 50 milyon metre küp su var iken bu yıl ancak 35 milyon metre küp su depolanabildi. Baraja bu günlerde 114 bin metre küp ham su girerken, şehrede her gün 400 bin metre küp arıtılmış içme suyu veriliyor. Bundan dolayı da barajın su seviyesinde her gün 30 cm azalma meydan geliyor. Sağanak yağışlarla beraber bu açığın kapatıldığı tahmin ediliyor.

SAPANCA GÖLÜ YEDEKTE

İSU Genel Müdürlüğü barajda oluşacak herhangi bir su seviyesinde düşüş durumunda, Sapanca Gölü’nden Yuvacık Barajı arıtma tesisine su almaya devam edecek. Sapanca hattından geçtiğimiz yıl 4 milyon metre küp su alan İSU, havzada herhangi bir yağış olmadığı takdirde hattan su almaya devam edecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat