Özdilek

Güncel

Yürüyüşe katılanlara 'para cezası' geliyor

İlimizde son dönemde polis eliyle çok garip ve düşündürücü uygulamalar yapılıyor.

21 Aralık 2013 Saat: 09:32
Yürüyüşe katılanlara 'para cezası' geliyor
Yürüyüşe katılanlara 'para cezası' geliyor

İçki satanlara ve eğlence mekanlarına yönelik insafsız para cezalarından sonra, çeşitli tarihlerde toplumsal tepkilere, yürüyüş ve basın açıklamalarına katılanlara sorgusuz sualsiz, yargısız infazla kesilmiş para cezaları gönderiliyor.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından son günlerde, özellikle sol görüşe mensup ve halkın yakından tanıdığı sendika ve derneklerin yönetici ve üyelerine ceza makbuzları gönderilmeye başlandı. Yasa dışı yürüyüş ve toplantılar yaptıkları gerekçe gösterilerek bu kişilere 77 TL ile 240 TL arasında değişen para cezası tebligatları gönderiliyor.

Polisin gönderdiği tebligatlarda, “Trafiğe tehlikeye düşürmek suretiyle yolda yürüdüğünüz için” şeklinde ibare kullanılıyor. Ceza tebligatı alanlardan biri de KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Sendikasının eski Başkanı Bedriye Yıldızeli oldu. Yıldızeli, bu cezanın çok saçma olduğunu belirterek, “Ben tek başına trafiği nasıl tehlikeye düşürebilirim” dedi.

Bedriye Yıldızeli’ye gönderilen ceza makbuzunda suç tarihi(!) olarak 9 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 17.00 olarak gösteriliyor. 9 Kasım günü Cumhuriyet Parkı’ndan Sabri Yalım Parkına kadar kızlı-erkekli bir yürüyüş gerçekleştirilmişti. Polis, bu yürüyüşe katılanlar arasından kendilerinde kayıtlı olanlar ve tanınmış isimlere tek tek para cezası tabligatı gönderiyor. Bu cezalarla insan hak ve hürriyetleri ile hukuk da tamamen ayaklar altına alınıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat