Özdilek

Kültür/Sanat

Yürüyüş yolunda deprem standı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek amacı ile yürüyüş yolu üzerinde stant açtı. 17 Ağustos depremi yıldönümü nedeni ile açılan stantta çocuklara yönelik deprem eğitimi CD’si ve herkesin bilmesi, uygulaması gereken deprem tedbirleri teknik bilgiler kitapçığı dağıtılıyor.

 


 
ÜCRETSİZ KİTAP VE CD
Büyükşehir Belediyesi 17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümünde kent içinde birçok deprem bilincine yönelik etkinlikler düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından yürüyüş yolunda açılan stantta ise vatandaşlara önemli bilgilerin bulunduğu CD ve kitapçıklar ücretsiz olarak dağıtılıyor. 
 
DEPREM TEDBİRLERİ KİTAPÇIĞI
2 gün boyunca açık olan stantta dağıtılan Deprem tedbirleri teknik bilgiler kitapçığında Kocaeli jeoloji, Fay, Zemin büyütme değerleri, Hâkim titreşim periyodu, Sismik tehlike bölgeleri haritalarının bulunuyor. Deprem öncesi ve sonrasında almaları gereken tedbirlerin mekânlara göre en ince ayrıntılarına göre verildiği kitapçık ile depremde nasıl davranılacağı konusunda vatandaşların bilinçlenmesi amaçlanıyor.
 
ÇOCUKLARA ÖZEL CD
Stantta dağıtılan çocukları deprem konusunda bilgilendirmek amacı hazırlanan deprem CD’si ise ailelerden yoğun ilgi görüyor. Aileler çocuklarına yönelik hazırlanan bu çalışmanın çok değerli olduğunu belirterek deprem bilincinin küçük yaşta edinilmesinin olası tehlike anlarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesini sağlayacağını söylediler

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat