Özdilek

Güncel

YÜRÜYÜŞ YASAĞINA FARKLI ÇÖZÜM

Yürüyüş Yolu'nda eylem yapmalarına izin verilmeyen sivil toplum kuruluşları, 1 Nisan Dünya Şaka Günü nedeniyle farklı bir eyleme imza attı.

1 Nisan 2013 Saat: 23:30
YÜRÜYÜŞ YASAĞINA FARKLI ÇÖZÜM
YÜRÜYÜŞ YASAĞINA FARKLI ÇÖZÜM
İzmit'de, Yürüyüş Yolu'nda yürümelerine izin verilmeyen sivil toplum kuruluşları, yasağa farklı bir çözüm üreterek Sabri Yalım Parkı'na kadar pankartlarla yürümeyi başardı. Sivil toplum kuruluşları Kocaeli Valiliği tarafından Yürüyüş Yolu'nda yasaklanan gösteri yürüyüşleri nedeniyle, uzun süredir gösteri yürüyüşü gerçekleştiremiyordu. Gösteri yürüyüşü yapmakta ısrar eden bazı dernekler ise, polis barikatını aşmaya çalışıp, polis ekiplerinin müdahalesi ile karşı karşıya kalıyordu.
 
100 METRE ARAYLA AÇIKLAMA
İzmit`te sivil toplum kuruluşları 1 Nisan Dünya Şaka Günü nedeniyle farklı bir eyleme imza attılar. Yürüyüş Yolu üzerindeki Belediye İş Hanı önünde toplanan bir grup eylemci burada basın açıklaması yaptı, daha sonra kendilerini yaklaşık 100 metre ileride bekleyen diğer eylemcilerin yanına pankart açıp yürüyerek giden eylemciler, burada da kendilerini bekleyen eylemcilerle basın açıklaması gerçekleştirdi. 
 
8 AYRI NOKTA
Bu şekilde 100'er metrelik arayla 8 ayrı noktaya basın açıklaması yaparak yürüyen eylemciler, İzmitSabri Yalım Parkı'na kadar yasak olduğu halde yürümeyi başardı. Burada da basın açıklaması yapan DİSK, Halkevleri, Emek ve Demokrasi Platformu, KESK, ÖDP, HDK, EMEP ve Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem sırasında Çevik Kuvvet ekipleri Yürüyüş Yolu'nda geniş güvenlik önlemi aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat