Özdilek

Siyaset

YSK'dan Gemlik kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Gemlik İlçe ve Bursa İl Seçim Kurullarının hukuka aykırı verdiği Gemlik’teki 169 sandıkta 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için kullanılan geçersiz oyların yeniden sayılması kararlarını iptal etti.BURS...

19 Mayıs 2023 Saat: 14:05
YSK'dan Gemlik kararı
YSK'dan Gemlik kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Gemlik İlçe ve Bursa İl Seçim Kurullarının hukuka aykırı verdiği Gemlik’teki 169 sandıkta 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için kullanılan geçersiz oyların yeniden sayılması kararlarını iptal etti.

BURSA (İGFA) -  Bursa'da AK Parti'nin başvurusunu kabul eden Gemlik İlçe ve Bursa İl Seçim kurulları, ilçedeki 169 sandıkta 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için kullanılan geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

CHP hukukçuları konuyu YSK'ya taşıdı.

Yüksek Seçim Kurulu, Gemlik İlçe ve Bursa İl Seçim Kurullarının herhangi bir somut delil ve gerekçesi olmayan itirazları reddetmesi gerekirken kabul ettiğine karar vererek, İlçe ve İl Seçim Kurullarının kararlarını iptal etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat