Özdilek

Turizm

Yorumlara kızdı, pişmaniye dağıttı

İzmit pişmaniyesiyle ilgili yorumlara kızan pişmaniyeciler, adliye önünde ücretsiz pişmaniye dağıttılar.

21 Mart 2022 Saat: 22:37
Yorumlara kızdı, pişmaniye dağıttı
Yorumlara kızdı, pişmaniye dağıttı

Yorumlara kızdı, pişmaniye dağıttı

İzmit pişmaniyesiyle ilgili yorumlara kızan pişmaniyeciler adliye önünde ücretsiz pişmaniye dağıttılar

KOCAELİ (AA) - İzmit Pişmaniyesi Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri, pişmaniye hakkında yapılan yorumlara ürettikleri ürünleri vatandaşlara ücretsiz dağıtarak protesto ettiler.

Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan dernek başkanı Mustafa Şahin, üreticilerin kentin coğrafi işaretli ürününü yurt içi ve dışında en iyi şekilde tanıttığını söyledi.

Kentte yaşayanların hem pişmaniye tükettiğini hem de ziyaretlerinde ikram olarak bu ürünleri götürdüğünü ifade eden Şahin, "Aynı zamanda pişmaniyemizi ABD, Avustralya, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, Hollanda, Kazakistan, Kırgızistan, Suudi Arabistan, Kanada, İsveç ve İngiltere gibi ülkelere ihraç ederek ülkemize döviz girdisi tarafımızdan sağlanmaktadır." dedi.

Şahin, pişmaniye üreticileri ve İzmitliler olarak kimseyle kavgaları olamayacağını belirterek, "Bizler adliyeye sadece pişmaniye ikram etmek için geliriz. Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan hocamıza ve Ali İhsan Varol'a pişmaniye tadında sevgilerimizi gönderiyor, yaptıkları yarışma ve programlarda pişmaniyemizi daha çok gündemde tutmalarını rica ediyoruz. Pişmaniye gibi tatlı konuşalım." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından üreticiler, tezgahlarda çekilmiş pişmaniyeleri vatandaşlara dağıtarak protestoyu sonlandırdılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat