Özdilek

Siyaset

Yolcubal, “Bu ülkede istifası istenecek tek lider Devlet Bahçeli’dir

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Güreli Yolcubal, seçim sonuçları ile ilgili ilgi çeken eleştirisi “Bu ülkede istifası istenecek tek lider Devlet Bahçeli’dir”demesi oldu.

6 Kasım 2015 Saat: 09:26
Yolcubal, “Bu ülkede istifası istenecek tek lider Devlet Bahçeli’dir
Yolcubal, “Bu ülkede istifası istenecek tek lider Devlet Bahçeli’dir

1 Kasım seçimlerinin ardından büyük şok yaşadıklarını belirten Yolcubal, “Kendimizi vatandaş tarafından aldatılmış gibi hissediyoruz. 7 Haziran seçimlerinde yaşanan sonucun ardından CHP kendini seçmenin korudu. Yeni gelen seçmenin bir kısmı CHP’yi tercih etti. 2,5 yıldır 4 seçim yaşadık ve halkın içindeyiz. Halka bazı şeyleri tam olarak anlatamadık. 7 Haziran’da kurdurulmayan koalisyon ve Anayasa çiğnenerek CHP’ye koalisyon kurulması için şans verilmemesini anlatamadık. İl ve ilçe örgütlerimizle birlikte sokak sokak halkla birlikteydik. Son 14 yıldır tek parti ile yönetilen ülkede algı üzerinden oynanıyor.

Alanda gittiğimiz bir vatandaş Kılıçdaroğlu’nun SKK’yı batırdığını söylüyor. Kendisi 1989 doğumlu ve bu süreci hatırlaması mümkün değil. Dönemin başbakanını dahi bilmeyen bir vatandaş üzerinde yapılan algıyı burada görüyoruz. Bir öğretmen 1999 yılında kurulan CHP ve DYP koalisyonu Kuran-ı Kerim’i yaktığını söylüyordu. Nasıl bir seçmen ile karşı karşıya kaldığımızı buradan görüyoruz. Burada halkı suçlamıyorum. Halka dayatılan eğitimsizliğin sonucunun bu olduğunu görüyoruz. Görsel medya birçok şeyi vatandaşa dayatılıyor.

 

 Sandıkları gezerken Gölcük Turgut Özal İlkokulu’nda Derya Çavdar ile yaşadığı tartışmanın ardından basına yansıyan açıklamaların sorulması üzerine Yolcubal, “Derya Çavdar’ın yakasında siyasi amblem gördüm ve biz uyardık. Ardından AKP’nin görevlileri de müdahale etti. Biz gezimizi yapıp çıktıktan sonra dışarıda bizim üzerimize geldi. beni ittikten sonra AKP’li görevliler müdahale etti. Benim yakamdaki Atatürk rozetine saldırdı. Bunun üzerine tepkimizi gösterdik. Ardından MHP’nin görevlileri gelip bizden özür diledi. Biz yaptığımızın doğru olduğunu biliyoruz ve geri adım atmadık” dedi.

7 Haziran’da Gebze’de yaptığımız çalışmalar olumlu geçti. Bunun üzerine erken seçim olursa biz Gebze’de kamp kuracağız dedik. Bunu kadın kollarımızla birlikte aldık. Tek sıkıntımız yol mesafesiydi. Bunun üzerine bir milletvekilimize ait olan bir otelde kaldık. Ama bazı basın organları bunu farklı yansıttı. Çalışmalarımız çok farklı yorumlandı. Rahatsızlık duyanlar olmuş olabilir. Ama biz vicdanen rahatız. Kocaeli’nin her metrekaresinde yaptığımız çalışmalar CHP içindir. Bu yerel bir seçim değildir. 11’inci sıradaki adayımızı çıkartana kadar nerede eksiklerimiz varsa oraya ağırlık verdik” dedi.

 

Kılıçdaroğlu’nun istifası ile ilgili soruları yanıtlayan Yolcubal, “Bu ülkede şu anda istifa etmesi gereken tek genel başkan Devlet Bahçeli’dir. Milliyetçi oylara güvenerek her şeye kapısını kapattı..

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat