Özdilek

Ekonomi

Yoksulluk sınırı 3 bin 772 TL

Türk-İş'in yaptığı araştırma sonuçları açıklandı. Buna göre ülkemizdeki yoksulluk sınırı haziran ayında 3 bin 772 TL olduğu belirtildi. Son bir yılda artış 444 lirayı buldu

28 Haziran 2014 Saat: 14:10
Yoksulluk sınırı 3 bin 772 TL
Yoksulluk sınırı 3 bin 772 TL

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), haziran ayında gıda harcamalarının bir önceki aya göre yüzde 0.05 arttığını, dört kişilik ailenin açlık sınırının 1.158 lira, yoksulluk sınırının ise 3 bin 772 lira olduğunu açıkladı.

 

HARCAMALAR ARTTI

Geçen yıl haziran ayında açlık sınırı 1.022 lira, yoksulluk sınırı 3 bin 328 lira seviyesindeydi. Türk-İş'in haziran 2014 açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre, haziran itibarıyla Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.35 arttı.

 

SEBZİ FİYATI DÜŞTÜ

Yılın ilk yarısında artış oranı yüzde 7.07 oldu. Raporda, beklentilere paralel olarak gerileme eğiliminin bu aydan itibaren ortaya çıktığı belirtilerek, gerilemede özellikle sebze fiyatındaki gerilemenin etkili olduğu, geçen ay 3.14 lira olan ortalama sebze fiyatının bu ay 2.78 lira olarak hesaplandığı belirtildi. Raporda, süt grubunda fiyat değişimlerinin sürekli ve birbirini kontrol eder nitelikte değişiklikler gösterdiğine de dikkat çekildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat