Özdilek

Çevre

Yine,Köpek Katliamı

Kandıra Cezaevi Lojmanlarında bu sabah 3 köpek tüfekle vuruldu.Vurulan köpeklerden Husky cinsi köpek olduğu yerde ölürken, diğer iki köpek kanlar içinde can çekişirken bulundu.

22 Ocak 2015 Saat: 21:33
Yine,Köpek Katliamı
Yine,Köpek Katliamı

 Kohayder Başkanı Gonca Çelik şunları söyledi: “Yaklaşık 1,5 ay önce bölgede besleme etkiliği yapmıştık. Cezaevi Lojmanları sakinlerinin bölgedeki köpeklerden rahatsız olduklarını, toplanmalarını istediklerini öğrenmiştik. Yaptığımız görüşmeler ve site yöneticisinin ılımlı yaklaşımı ile köpeklerin bölgede kalması konusunda fikir birliğine varmıştık  ve besleme desteği vereceğimizi söylemiştik. Fakat geçen süre içinde şikayetlerin tekrar başladığını öğrendik. Burası büyük bir lojman sitesi. Tel örgülerle çevrili, girişi kapısı bulunan bir site. Giriş kapısı kapatıldığı takdirde köpeklerin girmesi mümkün değil. Fakat giriş kapısı sürekli açık tutuluyor ve doğal olarak köpekler içeriye giriyor. Bundan daha doğal ne olabilir. Sonuçta köpekler suçlu oluyor. Kaldı ki köpekler seçmedi bu bölgede yaşamayı. Onlar sürekli oradan oraya atılıyorlar. Mesela vurulan, kanlar  içinde can çekişen köpeklerden biri Setter cinsi. Daha önce Yahya Kaptan’da yaşıyordu. Kedileri boğuyor gerekçesiyle sürekli şikayet edildi ve işte bu bölgeye bırakılmış. Köpekler kedileri, kediler kuşları, kuşlar solucanları… Doğal denge şikayet konusu olamaz, olmamalı. Zavallı can sonunda demir saçmalarla vuruldu. Vücudunda birçok demir bilye var. Acılar içinde! Yaşama şansı verilmiyor. Yemek verilmediği, barınma imkanı tanınmadığı gibi aksine kovalanıyorlar, zehirleniyorlar, silahlarla-tüfeklerle vuruluyorlar. Hangi vicdan bunu kabul edebilir? Onların vicdanları sızlamıyor belki ama yaptıkları yanlarına kar kalmayacak. Bu masum canları vuranlar suç işlemişlerdir. Hiçbir suç cezasız kalmaz. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu olayla ilgili Facebook sayfasında yayınladığımız fotoğraflara tepki çığ gibi. Kim olsa tepkisiz kalmaz, kalamaz. Hukuki yönden yapılması gereken neyse yapılacak. Orman Su İşleri Bakanlığı’na da özel bilgi aktaracağız ve bu gibi olayların tekrarlanmaması hususunda gereğinin yapılmasını talep edeceğiz. Yaptığımız başvurularda Jandarma’nın ilgisizliği ise ayrı bir şikayet konusu. Ama biz vicdanlarımızla hareket ediyoruz ve asla yılmayacağız. Biz hayvan hakları savunucuları, ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren derneklerde gönüllü çalışan binlerce güzel insan sahipsiz hayvanların en büyük güvencesidir.”

İnsanların hayvanlara düşman olmaması gerektiğini söyleyen Çelik, herkesin onların yaşamalarına destek olması gerektiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat