Özdilek

Ekonomi

Yıldız SEDAŞ’ın SCADA Merkezini beğendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’nin Dört bir yanında SEDAŞ’ın devreye aldığı bu SCADA Merkezlerinden olmasını sağlayacağız” dedi.

26 Nisan 2014 Saat: 21:32
Yıldız SEDAŞ’ın SCADA Merkezini beğendi
Yıldız SEDAŞ’ın SCADA Merkezini beğendi

SEDAŞ’ın Gebze de  SCADA Merkez Binası’nın açılış törenine katılan ve açılış konuşmasında SEDAŞ SCADA Merkezini örnek gösteren, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’nin Dört bir yanında SEDAŞ’ın devreye aldığı bu SCADA Merkezlerinden olmasını sağlayacağız” dedi.

Yıldız, SCADA sistemiyle elektrik dağıtımının tüm merkezlerinden anında bilgi alınabildiğini söyleyerek sistemin elektrik arızalarına daha hızlı müdahale edilmesini ve kesintilerin azalmasını sağlayacağını ifade etti

Gebze ilçesinde SEDAŞ SCADA Merkezi açılış töreninde Yıldız, SCADA sisteminin Türkiye’de ilk defa 1994 yılında Kayseri’de uygulandığını belirterek, o zaman Türkiye’nin böyle bir değişime ne kadar hazır olduğunu hep beraber test ettiklerini söyledi. Kurulan sistemle trafo ve indirici merkezlerle alakalı her türlü bilginin alınabildiğine dikkati çeken Yıldız, SEDAŞ’ın daha gelişmiş bir SCADA sistemini devreye aldığını belirterek,  SEDAŞ’a da Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak bu yatırımından dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemize ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yıldız yapılan çalımanın çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, “Bunu vatandaşımız bir müddet sonra hissedecek. Arızalara daha hızlı müdahale edildiği ve kesintilerin daha az olduğu bir Türkiye oluşturmak istiyoruz” diye konuştu. SCADA sisteminin 1,5 milyon aboneye hizmet edeceğine de vurgu yapan Yıldız, Kocaeli’nin kayıp kaçak oranı bakımından Türkiye’nin en iyi illerinden biri olduğunun altını çizdi. Açılış konuşmaları ve kurdele kesilmesinin ardından SEDAŞ İcra Başkanı  Bekir Sami Güven tarafından, Bakan Yıldız’a SCADA açılış hatırası hediye edildi.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve konuklar, açılışın ardından SCADA merkezini inceledi, SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven ve teknik ekibinden bilgi aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat