Özdilek

Ekonomi

Yıldız Entegre’de Cuma eylemi

Bir süredir fabrika idaresi ve sendika genel merkezi tarafından mağdur edildikleri için eylem yapan Yıldız Entegre işçileri, Cuma namazı çıkışında bir kez daha bir araya gelerek eylem yaptı.

25 Temmuz 2014 Saat: 15:06
Yıldız Entegre’de Cuma eylemi
Yıldız Entegre’de Cuma eylemi

Fabrika yönetimi ve sendika genel merkezinin kendilerinden habersiz imzaladıkları toplu iş sözleşmesi nedeniyle mağdur edildiklerini düşünen ve bir haftayı aşkın süredir eylem yapan Yıldız Entegre işçileri bir kez daha bir araya geldi. Cuma namazını fabrikanı önünde kılan işçiler, namaz çıkışında seslerini duyurmak için eylem yaptı. Ağaç-İş Sendikası öncülüğünde cuma namazı ile birleştirilen eyleme yaklaşık 50 kişi katılırken, yaklaşık yarım saat boyunca fabrika önünde eylem yapan işçiler adına Sendika Şube Başkanı Şener Furuncu konuştu.


BORDRO GÖSTERDİLER

Yıldız Entegre’de mesaide olan işçilerin de alkışlarla destek verdiği eylemde sık sık "Satılmış sendika istemiyoruz", "Yılgınlık yok direniş var" ve "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" şeklinde sloganlar atıldı. "Yıldız Entegre işçisi hakkını arıyor" yazılı pankartın altında toplanan işçiler yağmura rağmen eylemlerini sürdürdü. Bu sırada, yanında maaş bordrosunu getiren bir işçi ise, gazetelere verdiği ilanda toplu iş sözleşmesi için "mutlu son" ifadelerini kullanan Ağaç – İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Doğan’ın doğruyu söylemediğini ifade ederek tepki gösterdi.


ANKARA’YA GİDERİZ

Maaş bordrosunu basın mensuplarına gösteren işçi, "Sendika genel başkanı bizim bin 200 lira maaş aldığımızı söylüyor ama biz 900 lira maaş alıyoruz bu da belgesi" sözleriyle Genel Başkan Hasan Doğan’a tepki gösterdi. İşçiler adına konuşan Şube Başkanı Şener Furuncu ise, genel başkan Hasan Doğan’ın gazetelere verdiği ilanların doğruyu yansıtmadığını ifade ederek, "Madem toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı, bu işler neden günlerdir fabrikanın önünde eylem yapıyor. Gelsin o mutlu sonu burada bize, işçilere anlatsınlar. Onlar gelmezse biz Ankara’ya gideriz" dedi. Eylem açıklamanın ardından son buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat