Özdilek

Siyaset

Yıldırım; MİA kentle bütünleşen bir proje değildir

Geçtiğimiz hafta Sefa sirmen li birlikte genel başkanımız ve genele merkezde genel başkan yardımcıları ile görüştüğünü ifade eden Yılsırım, İzmit örgütü adına bize verdikleri önseçim desteği için teşekkür ettik,dedi.

12 Kasım 2013 Saat: 00:58
Yıldırım; MİA kentle bütünleşen bir proje değildir
Yıldırım; MİA kentle bütünleşen bir proje değildir

Yaşadığımız bazı konuld tereddütlerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Iktidar ve muhalefet grupları kendi araların anlaşıp konuştular ve yerel seçimlerden sonra gündeme gelmesine karar verdiler. Tamamen halkın tercihi ile seçilecek yeni yönetime bırakılması konusunda bir anlaşma vardı. Kenti paylaşmak isteyen sermaye grupları tarafından iktidar partisine bozdurtuldu.        Büyükşehir meclisi ise bu konu da tüm başlıklar geçirildi. Binin üzerinde itirazın yapıldığı bir proje oldu.

    Yeniden değerlendirilmesi ve seçimden sonraya bırakılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. 100 den fazla arsa sahibi çekincelerini vi itirazlarını KBB ye yaptılar. Yüzlerce itiraz dilekçesi oluşturuldu. Bu kentin havasını soluyan bu kentin ekmeğini yiyen bir yurttaş olarak bakarsak, MİA projesi ile çok fazla çekincemiz var. Bir kere MİA projesi henüz tamamlaywnmayan ulaşım master planı ile direkt ilgilidir.

      İki kez ihale edilen ulaşım master planı tıkanmaya neden oluşmuştur. 465 hektarlık bir alanda yoğunluğu yüksek bir sanayi ve yaşam planı ulaşım master planı ile kesişmektedir. Transfer merkezini Perşembe pazarızolarak düşünmüşler ve ulaşım buradan merkezi olarak başlanacak. Bu ulaşım merkezinin TEM ve diğer ana karayollarına nasıl bağlanacağı hiç bir şekilde belirtilmemiştir. Bu kentin yüzde doksanı birinci derece de deprem kuşağı üzerinde bulunuyor. Fay hatlarının geçtiği alanlarda çevre ve şehircilik bakanlığının Afet yönetmeliği vardır. Fay hattından ne kadar uzaklıkta yapılaşma olacağı belirlinmiştir. Olası kayıpları en aza indirmek için standartlar belirlenmiştir. Spor alanları en günü liderlik tesisler yapılabilir denilmiştir ve digerlerine izin verilmemiştir. Büyük yapılaşmalara izin verilmemiştir. Bir diğer çekince de budu re aynı zamanda o bölge bir sulak alandır. Sulak alanların yapılaşmaya açılması içinde ilgili kurumların onayı gerekiyor ve bu onayda yoktur. Bu alan1990 li yıllarda imara açıldı. Şuyulandırmasında yapıldı. Üm yeşil alanlar okul ve cami alanları DOP paylarından kesildi. Yeni ismiyle MİA olarak şekillendirilmeleri zaman bir DOP kesintisi daha yapılabilecektir. Buraya şartları oluşturursan 10-15 kat işyerleri ve otelleri ile apartmanlar yapabilirsin denmektedir. Mevcut binalar için ise sen sadece mevcut binanı mevcut imar yasalarla onarabilirsiniz denilmektedir. MİA kentle bütünleşen bir proje değildir.   İtirazların sonuçlanmasını bekliyoruz. Itirazlar reddedilirse mahkeme sürecini başlatacağız. Seçimlere 4.5 ay gibi bir süre varken bu kararın yeni gelecek yönetime bırakılması çok daha iyi olurdu. Bu kenti sermaye grupları değil bu kentliler yönetsin. Bu projenin ertelenmesi tüm kamuoyunun talebidir. Bu kararın seçim sonrasına bırakılması daha sağlıklı ve ahlaki olur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat