Özdilek

Siyaset

Yıldırım: AK Parti eskisi gibi değil

Haftalık yönetim kurulu toplantısından önce açıklamalarda bulunan CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Başbakan Erdoğan’ın mitingini değerlendirdi. Yıldırım, son mitinge bakıldığı zaman AK Parti’nin eski gücünde olmadı

5 Ağustos 2014 Saat: 18:00
Yıldırım: AK Parti eskisi gibi değil
Yıldırım: AK Parti eskisi gibi değil

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım haftalık yönetim toplantısından önce parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Selman Yıldırım, AK Parti’nin düzenlediği Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingini değerlendirdi. Başkan Yıldırım, son mitinge bakıldığı zaman AK Parti’nin eski gücünden uzaklaştığını iddia etti ve düşüşte olduklarını söyledi.

 

BONZAİ KONUSU

Bonzai kullanımına engel olmak için bir yapılanma kurulması gerektiğini belirten Selman Yıldırım, “Tedavi ile ilgili sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. AMATEM İstanbul’da olduğundan oraya gönderilmek zorunda kalınıyor. İstanbul da aylar sonrasına randevu veriyor. Biz de bu konuda belediye meclisine önerimiz oldu. İzmit’e AMATEM’in kurulması ve yer tahsis edilmesini önerdik. Bununla ilgili de komisyon çalışıyor. Bu kentin son dönemlerdeki en önemli sorunlarından olan bonzaiye karşı mücadele için el atmak istedik. Bu konuda yerel yönetimlerin birlik içerisinde olarak mücadele etmesi de gerekiyor. CHP de bu konuda her zaman desteğini verecektir” ifadelerini kullandı.


BORÇLANDIRMA MADDESİ
İzmit Belediye meclis toplantısı öncesi kent gündemine ilişkin değerlendirmelerine devam eden Yıldırım, “ Gündem maddesinde dikkatimizi çeken bir konu da borçlandırma konusu oldu. Belediyede çalışanların kıdem tazminatı ve ihbarlarının ödenmesi konusunda kredi kullanımı konusunda belediye başkanına yetki verilmesi maddesi var. Daha düne kadar belediyenin paraya ihtiyacı yok diyen belediye başkanı seçildikten sonra borçlandırma yöntemi ile emekliliği gelen veya çalışmak istemeyen çalışanlara tazminat ödemek için devletin bankasından kredi kullanmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olan İzmit Belediyesi’nin neredeyse bütçenin iki katı kadar kamuya borcu var. Bir de bunun üstüne bankalara borçlanmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

 

ADALETSİZLİK VAR
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yürütülen propagandalarda adil bir ortamın olmadığını belirten Yıldırım, “ Seçimler adil bir ortamda gerçekleşmiyor. Demokratik bir şekilde üç adayın yarıştığını ve eşit imkânlar ile yarışıldığı söylenemez. Başbakan orantısız bir güç kullanarak devletin imkânlarından yararlanıyor. Dolayısı ile bu yarışa demokratik yarış diyemeyiz. İktidar partisinin iktidar olma avantajını kullanma isteği her dönemde olabilir ama bu dönemde devletin imkanlarının kullanma isteğine karşı hâkimlerin ve hakemlik yapan kurumların buna müdahale etmesi gerekiyordu. Burada özellikle görevdeki belediyelerin ve iktidar partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimi için yürüttüğü orantısız kampanya çalışmalarında kentteki YSK’ların aldığı kararların uygulanması gerekirdi. Ancak bu konuda valiliğin, kaymakamlığın ve kolluk kuvvetlerin bu kararları yerine getirmesi gerekirken, maalesef iktidarın baskısından korkarak bunlara göz yumulmuştur” dedi.

 

PERFORMANLARI DÜŞTÜ
Yıldırım, son olarak Başbakan Erdoğan’ın ilimizde yaptığı mitingi değerlendirerek, “Miting hakkında çok fazla yorum yapmaya gerek yok. İktidar partisi güçlü bir miting yapmak için tüm imkânlarını seferber etmiş durumdaydı. Ancak önceki mitingleri ile kıyaslanacak olursa küçük bir miting gerçekleştirdiler. Alanda da 45 bin vatandaşımızın olduğunu düşünüyorum. Önceki mitinglere bakarsak AKP’nin performansı da düştü. Son mitinge baktığımızda eskisi gibi olmadıklarını görüyoruz. Belediye başkanları kendilerini seçtirmek için koydukları performansı Erdoğan’ı seçmek için ortaya koyamadı” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat