Özdilek

Ekonomi

Yetki, Hizmet İş’te

Avukatların tamamı katıldı Büyükşehir Belediyesi ve İSUda yetkinin belirlenmesi için Belediye-İş Sendikası tarafından açılan yetki davasının görülmesine devam edildi. Belediye–İş Sendikası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İS

5 Mart 2013 Saat: 16:17
Yetki, Hizmet İş’te
Yetki, Hizmet İş’te
Avukatların tamamı katıldı
Büyükşehir Belediyesi ve İSU`da yetkinin belirlenmesi için Belediye-İş Sendikası tarafından açılan yetki davasının görülmesine devam edildi. Belediye–İş Sendikası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU`nun ayrı iki kurum olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve Büyükşehir`de çoğunluğun kendilerinde olduğu iddia ederek yetki davası açmıştı. Davanın son celsesi Kocaeli 5. İş Mahkemesi`nde gerçekleştirildi. Davaya Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy, Belediye-İş Şube Başkanı Sedat Küçük ile sendikaya bağlı üyeler katıldı. Davanın görülmesinde Belediye-İş Sendikası avukatı Levent Balcı, bakanlık avukatı Zekeriya Halil, belediye adına avukat Evren Akçay ve Hizmet-İş Sendikası avukatı Hüseyin Öz, Mehmet Ali Kaya katıldı. Davaya bilirkişi raporunun geldiği ifade edildi. Diğer yandan bilirkişi raporuna Belediye-İş Sendikası`nın itiraz verdiği de öğrenildi.

REDDİNİ İSTEDİLER
Belediye-İş Sendikası avukatı Zekeriya Halil, “Eski beyanlarımızı tekrar ediyoruz. Son gelen 3. bilirkişi raporu çok az işçiyi ilgilendirmektedir. Bilirkişi raporu da alternatifli olarak gelmiştir. Davanın kabulünü istiyoruz” dedi. Hizmet-İş Sendikası avukatı Hüseyin Öz ise “Bizim üç işçi için sadece itirazımız var. Davanın da reddini talep ediyoruz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi avukatı Evren Akçay ile bakanlık avukatı Zekeriya Halil de davanın reddini talep etti. Mahkeme avukatların son savunmasının ardından son kararını açıkladı. Mahkeme Belediye- İş Sendikası tarafından bakanlığa açılan yetki davasının reddine, Büyükşehir ve İSU`nun ayrı ayrı değerlendirilmesinin mümkün olmadığına, avukatların 7 gün içerisinde Yargıtay`a itirazda bulunabileceklerine karar verdi. Kararın ardından Hizmet-İş tarafında yüzler gülerken, Belediye-İş tarafı ise büyük bir hüsrana uğradı.

Karar sonrasında açıklama yapan Hizmet-İş avukatı Hüseyin Öz, “Dava sonucunda iki kurumun birbirinden ayrı düşünülemeyeceği kabul gördü. Şimdi Yargıtay tarafından da karar onandıktan sonra yetki belgemizi alacağız ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacağız. İşçiler dava kapsamında yeterince mağdur edildiler. Umarız ki Belediye-İş bu karara itiraz etmez. Artık kararı bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Küçük ise karara itiraz edeceklerini ifade ederek “Bizim gibi aynı durumda 4 farklı Yargıtay kararı var. Büyükşehir ve İSU`nun ayrı işletme olduğuna dair kararlar var. Mahkeme eğer böyle düşünecekti niye bu kadar bekledi. Hukuksal olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Karara itiraz edeceğiz. Biz Türkiye`yi hukuk devleti olarak tanıyorduk. Ancak şahsım adına hukuka olan inancım sarsıldı” dedi.

KARARA TEPKİ
Belediye-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Bayram Özkan ise alınan kararın resmen hukuk katliamı olduğunu söyledi. Özkan, “Türkiye tarihinde böyle bir karar görülmemiştir; bu karar bir ilkdir. Siyasi bir karar olduğu ayan beyan ortadadır, hukuka güven sarsılmıştır. Adana, Antalya, Erzurum, Ankara, Eskişehir, Diyarbakır ve Mersin`nde, belediye ve su işletmesi ayrı kurumlar olarak sayılıyor. Nasıl oluyor da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU aynı kurum olarak görülüyor. Kocaeli`nin özelliği ne? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin bütçesiyle İSU`nun bütçesi ayrı değil mi? Ben buradan soruyorum madem mahkeme kararı tamamen reddedecekti neden dava bir yıl sürdü? İşçiler neden mağdur edildi? Bu hukuksuzluk karşısında biz de ne gerekiyorsa yapacağız. Yargıtay`a itirazda bulunacağız” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat