Özdilek

Eğitim

Yeşil Kamera Çevre Oscar'ı İletişim Fakültesi'nin

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, “Atık ve Geri Dönüşüm” konulu kısa film yarışmasında ‘Çevre Oscar’ı olarak tanımlanan “Yeşil Kamera” büyük ödülünü kazandı.

 

 

 Fakültenin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Yarından Önce” adlı film, “Atık Yağlar” kategorisinde de birinciliğe layık görüldü. Recycling Industry dergisi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın (TÜÇEV) birlikte düzenlediği yarışmaya, 15 üniversitenin İletişim ve Çevre Mühendisliği fakültelerinden öğrencilerin hazırladığı 21 kısa film katıldı. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın destek verdiği yarışmanın ödül töreni, TÜYAP Rew İstanbul Uluslararası 6. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı’nda düzenlendi. “Ambalaj Atıkları”, “Tehlikeli Atıklar”, “Yenilenebilir Enerji”, “Elektronik Atıklar” ve “Atık Yağlar” kategorilerinde yapılan yarışmanın ödül töreninde Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ve Bakanlık Müsteşarı Hasan Zuhuri Sarıkaya da hazır bulundu.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri Zafer Acar, Şafak Erdoğan, Volkan Ünal ve Oktay Çakar yarışmanın büyük ödülü olan “Yeşil Kamera Çevre Oscar”ını elde etti. Ödüllerini Bakan Eroğlu’nun elinden alan öğrenciler, 25 bin lira nakit para ödülü kazandı. Ayrıca fakültenin Reklamcılık Bölümü’nden Orçin Uzun’un çalışması da yarışmada ilk 10 arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Diğer kategorilerde ödül kazanan üniversiteler ise şöyle sıralandı:
Ambalaj Atıkları: İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Filmin adı: Geri Dön.
Yenilenebilir Enerji: Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-TV Bölümü, Filmin adı: Küçük.
Tehlikeli Atıklar: Erzurum Atatürk Üniversitesi, Filmin adı: Temiz Dünyamıza Geri Dönelim.
Elektronik Atıklar: Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Filmin adı: Dönüşüm.

Filmler, TÜÇEV Yönetim Kurulu Başkanı, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Hasan Zuhuri Sarıkaya, Ediz Hun, Derya Baykal, Hülya Koçyiğit, Nebil Özgentürk, Türkay Özgür, Eyüp Yahşi, Yakup Türkmen ve Selahattin Durak’tan oluşan Seçiciler Kurulu tarafından senaryo, sinematografi, drama ve mesaj gibi kriterlere göre değerlendirildi.

Her türlü atığın, insan ve çevre sağlığına verdiği zararın yok edilmesi için gereken kamuoyu bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen film yarışmasında kategori birincilerine 7 bin 500’er TL nakit para ödülü verildi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat