Özdilek

Siyaset

Yenice:”Kırgınım”

30 Mart seçimleri için AKP’den İzmit’te Aday adayı olan, ancak aday gösterilmeyen Saraybahçe Belediyesi eski Başkanı Halil Vehbi Yenice, “Elbette kırgınım. Beni bırakın aday yapmayı, aday adayı bile kabul etmediler. Ama ben ölene ka

10 Şubat 2014 Saat: 00:17
Yenice:”Kırgınım”
Yenice:”Kırgınım”

Saraybahçe Belediyesi eski Başkanı  Halil Vehbi Yenicek, Büyükşehir Belediyesi’nin  tramvay projesi tartışmalarına da farklı bir boyut getirdi. Yenice şunları söyledi:

“- Belediye Başkanı olduğum dönemde,  Büyükşehir Belediyesi’nde İzmit’in ulaşım sorunu masaya yatırılmıştı. Dönemin Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, toplantıyı benim de dinlememi sağladı.  O zaman da Yürüyüş Yolu üzerinden  raylı sistemin geçmesi  tartışılıyordu. Yürüyüş Yolu üzerinde, yerin bir metre altında altyapı şebekeleri var. Buradan raylı sistemin, tramvayın geçmesi halinde, bütün bu alt yapıyı da taşımak lazım. Bunün çok pahalı olduğu o zaman uzmanlar tarafından söylendi. Bugün İSU,  tramvay geçecek diye Yürülüş Yolu altındaki alt yapıyı taşımanın hesaplarını yapıyor. Bu çok yanlış bir iş olur” dedi.

İzmit şehir içinde ulaşamın lastik tekerlekli  metrobüslerle yapılması gerektiğini vurgulayan Yenice şöyle devam etti:

“- İstanbul’daki gibi büyük metrobüsler alınır. Cumhuriyet Caddesi  diğer araçlara kapatılır. İnönü Caddesi’nde park tamamen yasaklanır. Kendi özel yolu üzerinde çalışan metrobüslerle ulaşım sorunu çözülür.  Ya da paraya kıyarsınız, metro yaparsınız. Raylı sistemi yer altına alırsınız. Tramvay için İzmit  İstiklal Caddesi  düşünülebilir. Yürüyüş yolu üzerinden tramvay geçirmeye kalkmak, hem çok pahallıya mal olur, hem İzmit’e yazık olur.”

Halil Vehbi Yenice aday adaylığı sürecinde yaşananları kırgınlıklarını da şöyle anlattı:

“-Ben, aday adayıyım diye ortaya çıkmadım. Fikri Işık’a gittim. Görüşme talep ettim. Mevcut Başkan Nevzat Doğan ile ilgili sıkıntılar olduğunu, hem halkla, hem teşkilatla  iyi iletişim kuramadığını söyledim. CHP’nin Sefa Sirmen’e aday göstereceğini, partinin İzmit’te sıkıntıya gireceğini anlattım. Henüz CHP adayı belli değildi. Fikri Bey, İzmit’te partinin 10 puan önde olduğunu, Doğan’ın başarılı olduğunu söyledi. O sıralarda AK Partiden İzmit’te aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız vardı. Abdullah Köktür, İbrahim Kahraman, Ali Korkmaz, Sabri Gökbudak, demokratik haklarını kullanmak aday adayı olmak istiyorlardı. Fikri Işık’a,  ben bütün bu arkadaşların  onayını alıp, tek aday adayı olacaksam varım. Siz destekler misiniz dedim. Işık onay vermedi. Beni, partiden 342 arkadaşım aday görmek istediğini açıkladılar. Demokratik hakkımı kullandım, başvurumu yaptım Mahmut Civelek beni aday adayı bile görmedi. Partinin seçim bürosu açılırken, beni davet bile etmediler. Bana, temayül yoklamasında Nevzat Doğan’ın önde çıktığını söylediler. Builiyorum, temayül yoklamasında ben yüzde 63 oy aldım. Adayları Nevzat Doğan’dı ilan ettiler. Bu seçim kaybedilirse, Mahmut Civelek ve Fikri Işık bedelini ödemek zorunda kalırlar.”

Aday gösterilmediği için değil, aday adayı olarak kabul edilmediği için kırgın olduğunu söyleyen Yenice, “Ama ben her zaman AK Partili kalacağım.  Nihat Ergün, hata yapan bedelini öder diyor. Çok doğru bir sözdür. Fikri Işık’a, CHP’den Sefa Sirmen’in aday çıkacağını, Sirmen’in aday olması durumunda partiler arasındaki 10 puanlık farkın kapanacağını anlattım. Ben İzmitliyim. Havayı onlardan çok daha iyi koklarım. Partime ihanet etmem. Ama şu sonucu bir görelim. Birileri hesap vermek zorunda kalacaktır.” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat