Özdilek

Siyaset

Yeni üyeler oy kullanmayacak

CHP’nin ekim ayının sonunda yapacağı önseçimde kimlerin oy kullanacağı belli oldu. İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, sadece 30 Haziran’a kadar üyelikleri kesinleşenlerin oy kullanacağını belirtti

17 Eylül 2013 Saat: 22:19
Yeni üyeler oy kullanmayacak
Yeni üyeler oy kullanmayacak
CHP İzmit İlçe yönetim kurulu toplantısı önceki akşam parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce örgüt çalışmaları ile ilgili bilgi veren İlçe Başkanı Selman Yıldırım, ekim ayının sonunda yapılacak olan önseçim için Gazi, İzmit ve Endüstri Meslek liselerinden birinde seçimin yapılması için izin almaya çalıştıklarını belirtti. Önseçim için İlçe Sekreteri Gökhan Ercan’ı görevlendireceklerini belirten Yıldırım, “Önseçimlerde oy kullanacak olan üyelerin listesini genel merkez Cumhuriyet Savcılığı’ndan alacak ve bize gönderecek. Önseçimlerde oy kullanacak üyelerin en geç 30 Haziran’a kadar üyeliklerinin kesinleşen kişiler olması gerekiyor. Belediye başkanlığı için 15-20, belediye meclis üyelikleri için ise en az 40 sandık kurulmasını ön görüyoruz” dedi. 
 
SEÇİM BÜROLARI HAZIR
Ekim ayının son haftasında irtibat bürolarının açılacağını belirten Yıldırım, “Tepeköy, Ayazma ve Malta mahallelerinin ortak bürosu sürekli açık olacak ve ilçenin bir bürosu gibi kullanılacak. Gündoğdu, Karadenizliler ile Yeşilova, Alikahya Fatih ve Merkez, Serdar, Akçakoca ve Orhan Mahallesi, Kuruçeşme, Zabıtan, Fatih ve Gültepe büroları ön seçimden hemen sonra tamamen kullanılacak” dedi. 
 
SEÇİK KOORDİNASYON MERKEZİ KURULUYOR
Eylül ayının sonuna kadar Seçim Koordinasyon Merkezi’nin teknik çalışmalarının bitirileceğini ifade eden Yıldırım, “Ekim ayının başında merkezimizi tüm donanımı ile açacağız. Seçim kurulu takvimi açıkladıktan sonra da ilçe merkezinde büyük bir büro açacağız. Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ben ilçe dışında olmasını istiyorum. Burada çalışacak ekip henüz belirlenmedi. En az 100 kişilik bir ekip merkezde görev yapacak” dedi. 
 
ÇALIŞANLAR RAHAT OLSUN
Tüysüzler ve Ağaköy arasında önceki gün gerçekleşen iki yangının şüpheli olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bölgede yaşayan vatandaşlar yangınların şüphesine dikkat çekiyor. Bölgenin toplu konuta uygun olması nedeni ile bu yangın şüpheleri inandırıcı kılıyor. İtfaiyenin bu şüpheleri aydınlatmasını bekliyoruz” dedi. AKP’li belediye başkanı ve yöneticilerinin belediyede işçilere ‘CHP gelirse hepiniz işsiz kalırsınız’ diye korkuttuklarını söyleyen Yıldırım, “Biz CHP olarak her zaman emekten yanayız. Biz eşit işe eşit ücretten yanayız. Biz geldiğimizde kimsenin ekmeği ile oynamayız. Çalışanlar rahat olsun. Hatta belediye başkanlığını aldığımızda taşeronluğu kaldırıp eşit işe eşit ücret uygulaması getireceğiz” dedi. 
 
 
Sirmen 27 Eylül’de adaylığını açıklayacak
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, CHP İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için 27 Eylül Cuma günü açıklama yapacak. Saat 18.00’de başlayacak açıklamaya CHP’lilerin çok büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Bir diğer aday adayı Cüneyd Özkürkçügil’in açıklaması ise 20 Eylül Cuma günü, saat 18.00’de. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat