Özdilek

Kültür/Sanat

Yeni Türkü, Gebze’de Baykurt’a atfen söyledi

Sevilen müzik topluluğu 19 Ekim’deki İzmir konseri öncesi büyük moral buldu

18 Ekim 2012 Saat: 00:09
Yeni Türkü, Gebze’de Baykurt’a atfen söyledi
Yeni Türkü, Gebze’de Baykurt’a atfen söyledi

BİLKAR,  Yeni Türkü’yü sevenleri ile Fakir Baykurt ve atanamayan öğretmenlere atfen düzenlediği konserde buluşturdu. 667 koltuk kapasiteli Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi hınca hınç doldu. Derya Köroğlu, “Bu kadar büyük katılımlı bir etkinlik açıkçası beklemiyordum” deyip teşekkür etti

 

Yeni Türkü, Ekim ayının sondan bir önceki konserini Gebze’de, Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın organizasyonu ile verdi. Topluluk 19 Ekim akşamı İzmir’de vereceği konser öncesi büyük moral buldu. 667 koltuk kapasiteli Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi hınca hınç dolarken konseri yaklaşık 800 kişi izledi. Konseri izleyenler arasında Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, CHP Gebze İlçe yöneticileri, Özel Seymen Koleji Genel Koordinatörü Murat Kaya, Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek de yer aldı. Gebze bölgesinin yanı sıra İzmit, Kartal, Pendik, Tuzla gibi yakın civardan Yeni Türkü hayranlarının da izlediği konserde kitle Yeni Türkü’nün sevilen şarkılarının çoğunu grubun solisti Derya Köroğlu ile birlikte seslendirdi.

 

Fakir Baykurt ve atanamayan

öğretmenlere atfen

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada konseri 11 Ekim 1999’da hayatını kaybeden yazar Fakir Baykurt ile 32’si girdiği bunalım sonrası intihar eden atanamayan öğretmenlere atfettiklerini söyledi. Konsere gösterilen ilgiden ötürü tüm sanatseverlere teşekkür eden Dikkatli, Gebze’de düzenledikleri sosyal kültürel etkinliklerden haberdar olmak isteyenlerin www.bilkar.org ve www.facebook.com/bilkar adreslerini kullanabileceğini söyledi.

Yeni Türkü’nün konseri öncesi BİLKAR müzik toplulukları kursiyerlerinden Meriç Hafızoğlu, Serkan Yüksek, Buse Karakaya ve Helin Merve Özalp sahne alıp Yeni Türkü’nün sevilen iki şarkısını seslendirdi.

Köroğlu’ndan BİLKAR’a teşekkür

Ardından Yeni Türkü sahne alıp yaklaşık iki saat boyunca sevilen şarkıları kitle ile birlikte seslendirdi. Derya Köroğlu konser sonrası hayranlarının hatıra fotoğrafı taleplerini geri çevirmezken Gebze konserine dair yaptığı kısa değerlendirmede, “Gebze’de bu kadar büyük ve geniş katılımlı bir etkinlik açıkçası beklemiyordum. BİLKAR’ı bu konudaki çabasından, bizi sevenlerimizle buluşturmaya etken olan gayretinden ötürü kutluyorum, tebrik ediyorum. BİLKAR umarım yoluna emin adımlarla devam eder” dedi.

 

-         FAKİR BAYKURT ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE  ANILIYOR –

BİLKAR, 11 Ekim 1999 günü hayatını kaybeden yazar Fakir Baykurt’u 13’ncü ölüm yıldönümünde 22 Ekim Pazartesi günü akşamı 19.00’da düzenleyeceği etkinlikle anacak. Etkinliğe konuşmacı olarak İstanbul’dan Edebiyat Öğretmeni Nabi Beldeoğlu katılacak. Etkinlik BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı, İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, birinci katındaki yerinde, Genco Erkal Tiyatro Atölyesi’nde gerçekleşecek.

 

-         KASIM AYINDA MOĞOLLAR GELİYOR –

 

Ağustos ayı sonundan itibaren başlattığı yeni dönemde kültür sanat etkinlikleri yoğunluk veren BİLKAR, Yeni Türkü konserinin ardından Kasım ayında da Moğollar’ı ağırlamaya hazırlanıyor. Konser 21 Kasım Çarşamba günü akşamı yine Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat