Özdilek

Güncel

YENİ OTOBÜSLER İÇİN KADIN ŞOFÖR ARANIYOR

Eylül ayından itibaren şehir içi ulaşımda hizmet verecek yeni otobüsler için kadın şoförler aranıyor

22 Ağustos 2013 Saat: 19:27
YENİ OTOBÜSLER İÇİN KADIN ŞOFÖR ARANIYOR
YENİ OTOBÜSLER İÇİN KADIN ŞOFÖR ARANIYOR

5 No`lu Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Hasan Öztürk, şehir içi ulaşımda hizmet verecek yeni otobüsler hakkında bir basın açıklaması yaptı. Öztürk, şehir içi ulaşıma dahil olacak yeni otobüsler için erkek ve kadın şoförler alınacağını duyurdu. Başkan Öztürk, 25 yaşını doldurmuş, en az ilkokul mezunu ve 5 yıl deneyimi olan herkesin İşkur`a giderek başvuruda bulunabileceğini söyledi.


10 Eylül tarihinde 20 aracı teslim alacaklarını söyleyen Öztürk, istihdam sayısının 40 olacağını açıkladı. Adana`daki kadın şoförleri örnek gösteren başkan Öztürk, “Adana`da şehir içi ulaşımda hizmet veren şoförlerin yarısından fazlasının kadın şoför olduğunu gördük. Kocaeli`de de aynı uygulamayı hayata geçirmek ve kadınlara yönelik yeni bir istihdam alanı yaratmak adına başvurularda kadın-erkek ayırımı yapılamayacak” dedi. 


Başvurular için son tarihin 5 Eylül olduğunu duyuran Öztürk, yoğun talep olması halinde sözlü ve uygulamalı mülakat yapabileceklerini dile getirdi. Eylül ayından itibaren şehir içi ulaşımda görmeye başlayacağımız çevreci, alçak tabanlı, engelli vatandaşlara uygun, tam otomatik, 100 kişi kapasiteli ve 12 metrelik Mercedes 2013 model sıfır araçların rengiyse yeşil ve beyaz olacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat